Tätä arvokasta öljyä kannattaa lisätä yksi ruokalusikallinen päivittäiseen hoitoon, sillä se voi parantaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi pitkällä aikavälillä.Miksi pellavansiemenöljy on niin hyvää kehollemme ja miten sitä pitäisi käyttää? Mitä vaikutuksia voimme odottaa?.
Pellavansiemenöljy – miten se valitaan ja miksi sitä pitäisi juoda?
Markkinoilla on monia erilaisia pellavaöljyn valmistajia.Etiketissä oleviin tietoihin kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, sillä arvokkain pellavaöljy on kylmäpuristettua ja jalostamatonta.Lisäksi se ei sovellu paistamiseen, koska se menettää ravintoarvonsa lämpötilan vaikutuksesta.
Pellavansiemenöljyllä on monia terveyttä edistäviä ominaisuuksia, ja sen lisäämisellä ruokavalioon voi olla yllättäviä vaikutuksia.Älä pelkää sen makua, ja vaikka se on melko spesifinen, sen ei pitäisi estää sinua.Jotkut ihmiset arvostavat sen mietoa, hieman pähkinäistä makua, kun taas toiset sanovat sen miedon ja hieman katkerana.On kuitenkin muistettava, että emme käytä sitä sen maun, vaan sen terveysominaisuuksien vuoksi.
Pellavaöljyn ominaisuudet
Pellavansiemenöljy on omega-3- ja omega-6-rasvahappojen lähde, ja sillä on voimakkaita antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka voivat suojata syövän puhkeamista tai kehittymistä vastaan.Lisäksi se alentaa veren kolesterolitasoa, edistää ruoansulatusta ja suoliston toimintaa sekä vaikuttaa positiivisesti aineenvaihduntaan.Lisäksi pellavansiemenöljyllä on myönteinen vaikutus muistiin ja oppimisprosesseihin.
Öljy sopii erinomaisesti myös ihon, hiusten ja kynsien hoitoon.Jopa ihmiset, joilla on rasvainen iho, voivat käyttää sitä turvallisesti.Valmiste kosteuttaa syvästi, parantaa elastisuutta ja uudistaa.
Kuinka minun pitäisi annostella pellavaöljyä?
On tärkeää muistaa, että pellavaöljy hajoaa altistuessaan valolle ja lämmölle, joten on suositeltavaa säilyttää se jääkaapissa, varsinkin avaamisen jälkeen.On tärkeää, että tuote on tummassa lasipullossa.
On suositeltavaa ottaa yksi, enintään kaksi ruokalusikallista pellavansiemenöljyä päivittäin, noin 15-30 minuuttia ennen aamiaista, tyhjään vatsaan.On suositeltavaa aloittaa pienemmällä annoksella ja lisätä sitä lopulta vähitellen.