KotiKeittiö ja ruokailutilaVierkan ERINOMAINEN omenapiirakka: paras kerrospiirakka täytteineen!

Vierkan ERINOMAINEN omenapiirakka: paras kerrospiirakka täytteineen!

Murotaikinapohja, kanelilla maustettu omenatäyte ja murea pekaanitaikina on yhdistelmä, joka ei varmasti koskaan petä.

Sen jälkeen kun kokeilin ensimmäistä kertaa tätä pehmeän kakun reseptiä, olen tehnyt sitä lähes säännöllisesti.

Herkullinen resepti täydelliseen kotitekoiseen omenapiirakkaan LiViera Desserts youtube-kanavalta.

Tarve: Kiva, kun olet valmis.:

Murotaikinaa varten:.

450 g puolikarkeaa jauhoa.

8 g leivinjauhetta (2 tl).

4 g suolaa (1/2 tl).

90 g tomusokeria.

1 keskikokoinen muna.

250 g voita.

Omenatäytettä varten:.

1 kg puhdistettuja omenoita (ilman kuorta ja sydämiä).

50 ml sitruunamehua (1 sitruuna).

50 ml vettä (tai tarpeen mukaan).

60 g kanelisokeria (3 pakettia).

Pekaanipähkinäkeksitaikinaa varten:.

4 munanvalkuaista.

ripaus suolaa.

110 g raakasokeria.

4 munankeltuaista.

80 g auringonkukkaöljyä (4 rkl).

30 g jauhettuja saksanpähkinöitä.

70 g tavallisia jauhoja.

Ripottelua varten:.

Sokeripulveri.

Menettely:

Aloita valmistelemalla täyte: Kuori ja kuori kypsät omenat.Leikkaa kuutioiksi ja laita kattilaan.

Kaada joukkoon vettä ja sitruunamehua.Keitä omenoita sekoittaen hauduta kattamattomana 5-7 minuuttia.

Siivilöi muhennetut omenat siivilöi ja anna jäähtyä.

Valmista sillä välin murotaikina: siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon.Lisää suola ja sekoita vispilällä.

Tee keskelle kuoppa, lisää muna ja hienonnettu voi.Vaivaa taikinaa käsin.

Aseta taikina pala palalta leivinpaperilla vuoratulle leivinpaperille (38 x 25 cm) ja painele käsilläsi.

Nosta taikinan reunoja noin 1 cm, jotta mehut eivät valu kakun alle.Pistele sitten taikina haarukalla.

Aseta jäähtyneet ja valutetut omenat taikinan päälle.Ripottele omenat kanelisokerilla.

Painele sitten omenat kevyesti haarukalla ja laita leivinpelti 180 °C:ssa esilämmitettyyn uuniin.

Paista 15 minuuttia.Paistamisen lisäksi valmista keksipähkinätaikina: erottele munien keltuaiset ja valkuaiset kahdessa kulhossa.

Lisää ripaus suolaa kulhoon, jossa on munanvalkuaiset.

Vatkaa tehosekoittimella ja lisää sokeri vähitellen kolmessa erässä.

Vatkaa munankeltuaiset vähitellen joukkoon jäykäksi.

Lisää öljy ja vatkaa hitaasti ja lyhyesti.

Sekoita erillisessä kulhossa jauhetut pähkinät ja jauhot.

Lisää kuivat aineet munapohjaan ja sekoita varovasti.

Levitä saksanpähkinätaikina esipaistetun kakun päälle ja tasoita pinta.

Laita kakku takaisin uuniin ja paista vielä 15-20 minuuttia 180 °C:ssa.

Anna paistetun kakun jäähtyä , poista vuoasta ja poista paperi.

Ripottele kakku lopuksi tomusokerilla ja tarjoile.

Toivotamme teille hyvää makua!

Video-ohjeet.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit