Tuoksu, joka levisi koko taloon ja maku, joka vei sinut takaisin lapsuuteen.Tänään kerromme sinulle vastustamattoman salkokakun salaisuuden, joka muistuttaa sinua kauneimmista hetkistä.
Erinomainen resepti pehmeälle ja erittäin maukkaalle Salko-kakulle – idea Miška Trogárován klassisen vaniljakakun parannetusta versiosta.
Tarvitsemme:
Voi – 100 g (huoneenlämpöinen).
Maitotiiviste (Salko) – 1 tölkki (380 g).
Muna – 4 kpl.
Tavallinen vehnäjauho – 250 g.
Leivinjauhe – 1,5 teelusikallista.
ripaus suolaa.
Rusina – 100 – 150 g (valinnainen).
Kaakao – valinnainen.
Toimenpide:
Vatkaa voi ripaus suolaa vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen.Vatkaa kukin seokseen.
Lisää Salko ja vatkaa.
Lisää irtonaisia aineksia – jauhot ja leivinjauhe.sekoita ensin käsin ja sitten vispilällä.
Lopuksi sekoitetaan joukkoon jauhoilla peitetyt rusinat ja osaan taikinasta voidaan lisätä kaakaota – se on sinusta kiinni.
Levitämme taikinan voideltuun ja kaadettuun muotoon.
Paista lämmitetyssä uunissa 40 – 45 minuuttia 180 asteessa.
Leiki makujen kanssa
Hedelmät:
Lisää taikinaan hienonnetut tuoreet tai kuivatut hedelmät (omenat, päärynät, aprikoosit, mustikat, vadelmat).
Pähkinät:
Hienonnetut pähkinät (saksanpähkinät, hasselpähkinät, mantelit) lisäävät kakkuun rapeita ja täyteläisemmän maun.
Mausteet:
Ripaus kanelia, muskottipähkinää tai kardemummaa pehmentää salkan makeutta.
Suklaa:
Raastettu suklaa tai suklaapisarat tekevät kakusta vastustamattoman suklaan ystäville.
Liköörit:
Liota kuivattuja hedelmiä rommissa tai muussa liköörissä saadaksesi voimakkaamman maun.
Toivotamme hyvää ruokahalua! :-).