KotiVinkkejä kotiinTeetkö ruokaa tällä tavalla? Tässä on viisi virhettä, jotka melkein jokainen kokki...

Teetkö ruokaa tällä tavalla? Tässä on viisi virhettä, jotka melkein jokainen kokki tekee

27. 08. 2024 (Kuva: Pixabay/089photoshootings).

Ruoanlaitto – vaikka sillä on intohimoisia kannattajia ja intohimoisia vastustajia – on yksi niistä toiminnoista, jotka voivat aiheuttaa merkittäviä ongelmia.Jopa kokeneimmat kokit tekevät perusvirheitä.Teetkö myös ruokaa? Tässä on 5 virhettä, joita teet tietämättäsi.Muista ne tulevaisuutta varten..

Vaikka ruoanlaitto voi joillekin olla rentouttavaa ja hauskaa, toisille se on yksi niistä kotitöistä, joita he yrittävät välttää mahdollisimman usein.Varsinkin kun jokin menee pieleen – mitä tapahtuu usein keittiössä.Tämän ehdon takana voivat kuitenkin olla banaalit, mutta väärät tavat.

Loppujen lopuksi, kun unelmaruoan lopullinen maku (tai sen ulkonäkö, varsinkin jälkiruokien tapauksessa) eroaa merkittävästi keittokirjan valokuvan versiosta, halu kokeilla edelleen katoaa lyhyessä ajassa.Mutta varmista, ettet tee suuria virheitä.Edes kokeneimmat kokit eivät voi välttää tätä.

5 yleisintä ruoanlaittovirhettä.Kiinnitä huomiota tavoihisi

Monet aloittelevat kokit etsivät yksinkertaisia, mutta maukkaita ja todistettuja reseptejä syömättä välittömästi syvään veteen.Ensinnäkin heistä ovat ylpeitä fritters.Ja vaikka ne näyttävätkin siltä, ​​etteivät ne voi mennä pieleen pienellä ruoanlaittotaidolla, yksinkertainen virhe voi pilata niiden koostumuksen ja saada sinut säröistämään, kun pannulla alkavat repeytyä.

Joten kun näet reseptistä, että valmistettu taikina tulee jättää puoleksi tunniksi ennen kuin se menee pannulle, älä ohita tätä prosessia. Silloin neste sakeutuu ja fritterit ovat ohuita eivätkä repeydy paistamisen aikana.

Ruoan maistamatta jättäminen valmistuksen aikana voi myös olla suuri virhe. Tämän vaiheen väliin jättäminen voi tarkoittaa ruoan pilaamista – koska et tiedä ajoissa, onko ruoka liian suolaista vai puuttuuko siihen lisättyjä mausteita.

Teetkö ruokaa tällä tavalla? Jopa kokeneimmat kokit tekevät samanlaisia ​​virheitä

Yksi ruoanlaittoharrastajien antamista vinkeistä on tiskata oliiviöljyä pastan päälle.Neuvonnan mukaan tämä prosessi tulisi suorittaa välittömästi valutuksen jälkeen, mikä varmistaa, että pasta ei tartu yhteen. Rasva kuitenkin estää pastaa sekoittumasta kastikkeen kanssa jatkossa. Siksi tällaiselle tavalle kannattaa jättää hyvästit lopullisesti – sen sijaan laita pasta kastikkeeseen heti kypsennyksen jälkeen tai peitä se kylmällä vedellä , mikä auttaa poistamaan perunatärkkelyksen ja eliminoi tarttumisen mahdollisuuden.

Suosittu tapa on myös lisätä suolaa veteen ennen sen keittämistä – joskus, jotta emme unohtaisi myöhemmin, joskus pelkästä häiriötekijästä ja joskus siksi, että niin monet muut tekevät niin.Tämä on toinen näennäisesti banaali, mutta itse asiassa merkittävä virhe.

Suola hidastaa veden kiehumista ja pidentää siten kypsennysaikaa ja vaikuttaa myös myöhempään laskuun.Siksi on parempi keittää vesi ensin ja vasta sitten suolata.Tämä suojaa myös ruukkuja.Ruukkujen sateenkaaritahrat johtuvat kylmään veteen lisätystä suolasta.

Teemme usein virheitä myös paistaessa. Joskus laitamme pannulle tuotteita, jotka ovat vielä jäässä , mikä aiheuttaa rasvan roiskumista ja ennen kaikkea merkittävän lämpötilan laskun.Usein myös paistamme alilämmitetyssä pannussa , vaarana on, että liha tarttuu kiinni, kuivuu ja kypsyy liian vähän, ja usein kääntelemme lihaa liian usein – tämä ei sulje huokosia ja vapauta mehua pannulle, jolloin se kuivaa ja vähemmän maukasta.Lisäksi kokit neuvovat, että yrität paistaa ruokia laardissa, kookosöljyssä tai voissa – siitä tulee paljon terveellisempää.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit