KotiKeittiö ja ruokailutilaTätä ei kerrota sinulle kaupassa: Tämän tempun ansiosta valkosipuli kestää ympäri vuoden!

Tätä ei kerrota sinulle kaupassa: Tämän tempun ansiosta valkosipuli kestää ympäri vuoden!

Onko sinulla valkosipulia puutarhassasi?

Kotitekoinen valkosipuli on parasta.

Paljon riippuu kuitenkin siitä, kuinka säilytät sen sadonkorjuun jälkeen. .

Jos säilytät valkosipulia huonosti, kynnet menettävät ominaisen makunsa ja tuoksunsa ja kuivuvat..

Tämä menetelmä tekee valkosipulista täydellisen monta kuukautta..

Valkosipulia pidetään yhtenä terveellisimmistä vihanneksista.

Sitä käytetään monissa ruoissa ja kastikkeissa, joten sitä kotona. tarvitaan aina.

Itse kasvattamasi on arvokkain, mutta sinun on varmistettava, että se säilytetään oikein..

Valmiina sadonkorjuuseen

Valkosipulin sadonkorjuupäivämäärä riippuu tämän vihanneksen lajikkeesta..

Myös säällä on suuri vaikutus asiaan. .

Tänä vuonna kasvillisuus on kiihtynyt ja kaikki tapahtuu nopeammin..

Siksi on vaikea määrittää tarkkaa päivämäärää, jolloin valkosipuli tulisi kaivaa esiin. .

Sinun täytyy vain katsella häntä. .

Kun puolet kynnestä on kuivunut ja kellastunut, loput versot ovat suoria, se tarkoittaa, että valkosipuli on pian valmis korjattavaksi..

Mutta ennen kuin aloitat valkosipulin keräämisen, sinun on valmistettava se.

Noin kaksi viikkoa ennen suunniteltua sipulisadonkorjuuta lopeta valkosipulin kastelu..

Tällöin päät eivät altistu mätänemiselle ja kestävät paremmin pitkän varastoinnin.

Samalla sido valkosipulin kynnet , tämän ansiosta kasvi kehittää maanalaisia ​​osia paremmin.

Tämä tekee päistä isompia ja vahvempia..

Perinteinen punos

Kun valkosipulin päät ovat suuria ja kompakteja , valkosipuli on valmis korjattavaksi.

Kaivamisen jälkeen levitetään aurinkoiseen paikkaan , huonolla säällä kuivassa ilmavassa huoneessa..

Päät on puhdistettava maasta ja ripustettava kuivumista varten..

Noin kolmen viikon kuluttua valkosipulin tulee olla hyvin kuivattu ja valmis jatkosäilytystä varten. .

Kuinka se tehdään?

Ei ole silti mitään parempaa kuin perinteinen, vuosisatoja vanha tapa..

Pujota vain valkosipulinkynsi punokseen. .

Varret on punottava keskenään ja lisättävä ylimääräisiä päitä, jotta niiden välillä on hyvä ilmavirtaus..

Valkosipuli voidaan myös sitoa kimppuun. .

Menetelmästä riippumatta on tärkeää säilyttää valkosipuli kuivassa, varjoisassa ja viileässä paikassa..

Isoisiemme salainen temppu

Tämä on kätevin ja käytännöllisin tapa kaikista luetelluista.

Et tarvitse suolaa, öljyä tai parafiinia , eikä sinun tarvitse edes punota valkosipulia.

Ota kuivattu valkosipuli ylä’hännästä’, päätä ei tarvitse puhdistaa, sillä kuorta tarvitaan pitämään kosteutta valkosipulissa.

Ota kaasupoltin ja sytytä valkosipuli leveämmässä osassa, jossa sillä oli juuret..

Tämä kohta on poltettava niin, että paikka, jossa juuret ovat, on mustattu.

Jos poltinta ei ole, käytä kynttilää tai sytytintä.

Ylempi ’häntä’ on myös parempi polttaa.

Tämän ansiosta valkosipulisi ei varmasti itä , vaikka se sattuisi olemaan lämpimässä paikassa.

Tuore valkosipuli talvella on ei vain loistava mauste, vaan myös arvokas lääke..

Älä siis missaa tilaisuutta ostaa lisää ja varastoida varastoa talveksi!

Onnea!

Onnea!

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit