Esittelyssä herkullista murskattua kukkakaalia pehmeässä taikinassa, joka saa suupielesi veteen.
Tämä on selvästi paras resepti murskattuun kukkakaaliin, jota olen koskaan kokeillut.
Paras resepti paistettuun kukkakaaliin youtube-kanavalta Nefis TV.
Resepti valkosipuli-kefiritaikinaan
Tarve:
1 pienempi kukkakaali.
2 munaa.
100 ml kefiiriä.
3-4 ruokalusikallista tavallista jauhoa.
1 valkosipulinkynsi.
Suolaa ja pippuria.
Menettelytapa:
Jaa kukkakaali pienemmiksi kukinnoiksi.Mausta suolalla, lisää murskattu valkosipuli ja sekoita hyvin.Anna levätä hetki.
Vatkaa kananmunat suolalla, pippurilla, kefiirillä ja lisää 2 kasaista ruokalusikallista jauhoja.Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Kuorruta ruusukkeet ensin perusteellisesti jauhoissa, sitten heti taikinassa ja paista kuumassa öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.
Taikina tarttuu kauniisti, ei vuoda, ei repeä eikä irtoa.
Eikö teillä ole kotona valkosipulia ja kefiiriä? Ei haittaa, kokeile tätä reseptiä!
Tarvitset:
1 keskikokoinen kukkakaali.
Vettä.
1 tl suolaa.
Päällystämiseen:.
2 munaa.
200 ml maitoa.
1 kuppi tavallisia jauhoja.
1 tl suolaa.
Tarjoilua varten.
1 kuppi valkoista jogurttia.
Menettelytapa:
Irrota kukkakaalista aluksi lehdet.Leikkaa kukkakaali neljään osaan ..
Leikkaa ruusukkeiksi.
Poista kaikki lika poista ja pese juoksevan veden alla.
Aseta ruusukkeet suureen kattilaan.
Kaada vettä niin paljon, että ne peittyvät. Lisää suola.
Korkealla lämmöllä kiehautetaan.
Vähennä sitten lämpöä keskilämmölle ja keitä, kunnes kukkakaali on pehmeää.
Lisää kananmunat erillisessä kulhossa.
Lisää maito ja vatkaa vispilällä.
Kaada joukkoon jauhot ja suola.Vatkaa seos tasaiseksi.
Liota kukkakaali taikinaan.
Laita kuumaan tuleen.
Paista kaksi minuuttia kummaltakin puolelta.
Aseta paistettu kukkakaali paperipyyhkeellä vuoratulle lautaselle ylimääräisen öljyn poistamiseksi.
Tarjoile jogurtin kanssa.
Toivotamme teille hyvää makua!
Video-ohjeet.