Miten hääpuvun sovittamiseen voi valmistautua?

Kun lähdet hääpukuliikkeeseen hääpukujen sovitukseen, on otettava huomioon monia asioita: hääpuvun toimitusaika, mitä hääpuvun alle tulee pukea ja mitä kenkiä tulee käyttää sekä tarvitsetko alushametta tai jotain muuta, joka vaikuttaa puvun istuvuuteen.

Jotta löytäisit täydellisen hääpuvun, yksi käynti morsiuspukuliikkeessä ei riitä. Ensimmäisen sovituksen tarkoituksena on löytää sinulle täydellinen hääpuku. Tavoitteena on omalle vartalolle ja omaan tyyliin sopivan mekon löytäminen. Kun hääpukusi on saapunut, tarvitset toisen sovituksen, jossa suunnitellaan lopulliset säädöt.

Edullinen plus-kokoinen hääpuku Victoria & Vincentiltä (mekko oikealla). Morsiuspuku vasemmalla on A-linja siluetilla.

Kuinka pitkiä hääpukujen toimitusajat ovat?

Morsiuspukujen toimitusajat ovat hyvin pitkiä: 12 viikkoa tai enemmän. Ensimmäisen sovituksen tulisi olla vähintään puoli vuotta ennen suunniteltua hääpäivää. Tässä vaiheessa sinun ei tarvitse tietää paljon, eikä sovitusta varten tarvitse selvittää mitään. Ota vain yhteyttä paikalliseen hääpukuliikkeeseen ja aloita sovitusprosessi mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. He ovat asiantuntijoita ja antavat sinulle paljon enemmän tietoa koko prosessista.

Calendar

Pitääkö minun varata aika sovitukseen?

Kyllä, sinun tulee aina varata aika hääpukujen sovitukseen. Vaikka monet liikkeet ottavatkin asiakkaita mielellään vastaan ilman ajanvarausta, saat paljon enemmän irti käynnistä, jos apunasi on ammattilainen, joka auttaa löytämään juuri haluamasi tyylin haluamastasi hintaluokasta. Puhumattakaan siitä, ettet pysty sovittamaan pukuja ilman apua.

Phone

Mitä alusvaatteita minun tulee käyttää hääpuvun alla?

Monet oppaat suosittelevat, että jo ensimmäisessä sovituksessa tulisi käyttää samoja kenkiä ja alusvaatteita, joita aiot käyttää hääpäivänä. Tämä ei ole välttämätöntä. Jos aiot käyttää tiettyjä muotoilevia alusvaatteita, on tärkeää, että ne ovat ylläsi ensimmäisessä sovituksessa, koska ne vaikuttavat mekkosi istuvuuteen ja kokoon. Mutta jos et ole vielä ostanut sellaisia alusvaatteita, suosittelemme valitsemaan hääpuvun ennen alusvaatteiden valitsemista. Hyvälaatuinen hääpuku on hyvin tuettu. Et ehkä tarvitse muotoilevia alusvaatteita tai edes rintaliivejä ollenkaan!

Käytä ensimmäisessä sovituksessa vain saumattomia ihonmyötäisiä alushousuja tai stringejä. Se auttaa saamaan mekon helposti päälle ja pois. On hyvä muistaa, että tavallisia rintaliivejä voi käyttää morsiuspuvun alla vain, jos mekossa ei ole avo- tai illuusioselkää.

Hääpuku avoin selkä. Victoria & Vincent

Mitä kenkiä minun tulee käyttää hääpuvun kanssa?

Jos voit, valitse kengät ennen ensimmäistä sovitusta. Kenkäsi vaikuttavat hääpuvun pituuteen. Kun morsiusliike tilaa valitsemasi hääpuvun, auttaa paljon, jos he tietävät valmiiksi, mitä säätöjä pituuteen tulee tehdä. Heidän on ehkä pyydettävä mekkoon mukautettu pituus tai lisättävä tilaukseen ylimääräisiä materiaaleja, kuten pitsiä. Jos et ole valinnut kenkiä toiseen sovituskertaan mennessä, ainoa vaihtoehto on valita koron korkeus hääpuvun pituuteen sopivaksi. Kenkien ei haluta juurikaan näkyvän mekon alta, mutta puvun ei tulisi myöskään olla niin pitkä, että saatat astua helman päälle.

Hääpuku kengät

Tarvitsetko alushameen hääpuvun alle?

Useimmissa tapauksissa et tarvitse alushametta morsiuspuvun alle. Alushame luo hääpukuun enemmän volyymia ja se auttaa sinua olemaan astumatta helman päälle, mutta laadukkaassa hääpuvussa pitäisi olla runsautta antava tylli mekon alla jo valmiiksi, jos puvun tyyli sitä vaatii.

Aivan kuten alusvaatteidenkaan suhteen, emme kehota ostamaan alushametta, ellei morsiusliike suosittele sitä juuri valitsemaasi hääpukutyyliin. Liikkeessä voit sovittaa hääpukua alushameen kanssa ja ilman, jotta näet eron. Taas yksi syy, miksi hääpuvun ostaminen morsiusliikkeestä on turvallisin valinta.

Voinko ottaa ystävän mukaani?

Voit ottaa ystävän tai perheenjäsenen mukaasi auttamaan hääpuvun valinnassa, mutta suosittelemme vain yhtä, enintään kahta apuria. Prosessiin kannattaa ottaa mukaan vain ihmiset, jotka tuntevat tarkkaan tyylisi ja suunniteltujen häiden tyylin. Kaikki muut vain mutkistavat asioita. Kun löydät hääpuvun, joka sopii sinulle täydellisesti ja jossa näytät upealta, parasta on lukita päätös, jotta puku saapuu mahdollisimman aikaisin toiseen sovitukseen, jossa siihen tehdään tarvittavat säädöt.

Victoria & Vincent morsiuspuvut
Tarkistuslista hääpuvun sovitukseen:

Tarkistuslista hääpuvun sovitukseen:

  1. Mene ensimmäiseen morsiusliikkeessä tapahtuvaan sovitukseen vähintään kuusi kuukautta ennen häitä.

  2. Hääpukujen toimitusajat ovat 12 viikkoa tai enemmän.

  3. Et tarvitse erikoisia alusvaatteita.

  4. Käytä sovituksessa saumattomia alushousuja. 

  5. Valitse kengät ennen ensimmäistä sovitusta.

  6. Käytä kenkiä sovituksessa.

  7. Yleensä sovituksessa ei tarvita alushametta.

  8. Ota vain yksi ystävä mukaasi.

  9. Muista nauttia!