Paljonko häät maksavat?

Euroopassa järjestettävät häät maksavat keskimäärin 10 000–20 000 €. Alla pureudumme keskimääräiseen hääbudjettiin ja annamme viimeisessä kappaleessa vinkkejä siitä, miten voit säästää rahaa häissäsi.

Naimisiin voi helposti mennä alle 10 000 eurolla, mutta useimmat parit haluavat tehdä häistään kerran elämässä -tapahtuman, joka todella yhdistää suvun molemmat puolet. Suuret häät voivat olla kalliit, mutta lopulliset kustannukset riippuvat prioriteeteistasi ja erityisesti vieraiden määrästä.

Häät hinta

Vieraiden määrä määrittää kustannukset

Kun kustannukset eritellään, hääbudjetin kaksi suurinta osatekijää ovat paikka ja tarjoilut. Nämä kaksi osatekijää ovat riippuvaisia siitä, kuinka monta vierasta aiot kutsua. Pienissä häissä on 40 vierasta. Keskimääräinen vierasmäärä on 80 vierasta. Suuret häät voivat tarkoittaa yli 200 vierasta. Jos tarjoilut maksavat 50 €/vieras, on helppo laskea, paljonko kustannukset eroavat 40:n tai 200 vieraan häissä.

Häät kustannus

Hääpuvun hinta

Hyvälaatuinen hääpuku maksaa 1 000 € tai enemmän. Useimmat morsiamet eivät halua säästää rahaa hääpuvussa, koska morsian on valokuvatuin henkilö juhlapäivänään ja morsiuspuvun on istuttava täydellisesti. Monet morsiamet ovat yllättyneitä siitä, kuinka suuri ero halvan hääpuvun ja laadukkaan hääpuvun välillä todella on.

Asusteiden ja korujen hinta

Hyvälaatuiset hääkengät maksavat tyypillisesti 200–300 €. Useimmat morsiamet käyttävät 100–200 € korvakoruihin, kaulakoruun ja laukkuun. Erityisesti korut voivat maksaa melkein mitä tahansa, joten sen sijaan, että ostaisit uutta, tutki mahdollisuutta hankkia koruja, jotka ovat periytyneet suvussa. Perhekalleuden käyttäminen on loistava tapa osoittaa kunnioitusta perinteitä kohtaan ja säästää samalla paljon rahaa.

Häät tilpehööri

Sulhasen puvun hinta

Onneksi miesten puvut eivät vaadi säätöjä kuten naisten hääpuvut, joten puku on mahdollista vuokrata. Viiden päivän pukuvuokraus maksaa vain 100–150 €. Sen sijaan puvun ostamisen voi olettaa maksavan melkein saman verran kuin hyvin hinnoitellun hääpuvun.

Sulhasen puku

Vihkisormuksen hinta

Vihkisormukset voivat maksaa 200 eurosta jopa useisiin tuhansiin euroa, laadusta ja tyylistä riippuen. Morsiamen sormus on yleensä kalliimpi, keskimäärin 800 €. Nuoret valitsevat usein käytännöllisen sormuksen, mutta joillekin valtava, näyttävä 5 000 euron timantti on nykyäänkin todiste todellisesta rakkaudesta. Jotkut parit valitsevat yhden sormuksen erityistilaisuuksia varten ja hillitymmän arkikäyttöön.

Vihkisormus

Hääpaikan hinta

Hääpaikan suhteen valittavana on paljon vaihtoehtoja aina linnasta hotelliin ja nuorisotaloon. Ylellisten kartanoiden hinnat ovat alkaen 5 000 €/6 tuntia. Häät keskiaikaisessa linnassa maksavat 1 000–3 000 € riippuen siitä, montako vierasta häihin tulee.

Suuren juhlateltan vuokraaminen viikonlopuksi maksaa vain 350 €. Jokaiselle budjetille on paikkansa, joten hinnat vaihtelevat muutamasta sadasta eurosta 10 000 euroon. Aivan kuten hääpuvun valinnan, hääpaikankin tulisi vastata häiden tyyliä ja teemaa.

Usein juhlapaikka on ilmainen, jos tarjoilut ja muut palvelut varataan suoraan juhlapaikasta. Näissä tapauksissa voit odottaa maksavasi peruspaketista keskimäärin 120 €/vieras. Nämä palvelut on helppo tarkistaa alueesi hotelleista, kartanoista jne. Jos vuokraat juhlapaikan suoraan, muista tarkistaa, voiko juhliin tuoda omat juomat. Niillä voi yleensä olla erittäin suuri vaikutus häiden kokonaishintaan.

Juhlapaikka häät hinta

Häätarjoilujen hinta

Tarjoilut ovat hääkustannusten toinen merkittävä osatekijä. Häissä on edelleen tapana tarjota kulinaarinen kokemus vieraille. Ruokailu voi olla melkein mitä vain aina buffetista pöytiin tarjoiltavaan monen ruokalajin ateriaan. Tähän lisätään jokaisen hääjuhlan kohokohta: hääkakku.

Voit odottaa käyttäväsi keskimäärin 50–100 €/vieras. Hääkakun hinnaksi voi arvioida noin 3–9 €/pala. Juomat voivat vielä kasvattaa budjettia 20 € tai enemmän henkilöä kohden. Lisäksi ruokailun myötä tulee aina henkilöstökustannuksia. Kun pyydät tarjouksia häätarjoiluista, sinun pitäisi jo tietää, kuinka monta vierasta häihin suunnilleen tulee.

Jos mietit, miten voit säästät rahaa häissä, pitopalvelu on sellainen osa-alue, jossa nerokkaiden ideoiden avulla voi säästää paljon rahaa. Tästä lisää viimeisessä osiossa.

Kun mietit pitopalvelun suhteen tehtäviä säästöjä, yksi asia, joka kannattaa ottaa huomioon, on tarjoilijoiden määrä. Kun tarjoilijoita on yksi vähemmän, siinä säästää rahaa, mutta se vaikuttaa myös siihen, kuinka nopeasti käytetyt astiat kerätään pöydistä.

Häät catering

Hääkoristeiden hinta

Lisäksi koristeet ja kukat ovat myös joka häiden ehdoton elementti. Noin 250 eurolla voi saada yksinkertaisia koristeita, mutta monet kukkakauppiaat veloittavat hääpaketista 1 000 € tai enemmän. Koristeet ja kukat ovat suosittu tee-se-itse-tuote, jonka ansiosta voi säästää jonkin verran kustannuksissa. Internet on täynnä koristeiden askarteluideoita ja -oppaita. Toinen tuote, joka ei ole varsinaisesti koriste, mutta joka usein askarrellaan itse kustannussäästöjen vuoksi, ovat kutsukortit.

Kannattaa miettiä, mihin kaikkialle kukkia halutaan: kirkkoon, autoon, juhlapaikan pöytiin, morsiuskimppuun... Yleensä myös morsiusneidoilla ja bestmanilla on yhteensopivat kukat.

Häät kustannukset

Hääkuvauksen hinta

Huolimatta siitä, että ystäväsi ja perheesi ottavat satoja kuvia puhelimillaan, haluat häihin varmasti myös ammattimaisen valokuvaajan/videokuvaajan. Yleensä voit saada seremonian valokuvauksen 400 eurolla, mutta koko hääjuhlan kuvaaminen maksaa helposti 1 000 €. Laadukkaat videopaketit voivat maksaa 2 000 € tai enemmän. Voit tarkistaa valokuvaajan tyylin nettiportfoliosta, jotta tiedät mitä odottaa.

Valokuvaaja kannattaa varata vähintään 6 kuukautta ennen häitä. Varsinkin kesäksi parhaat valokuvaajat varataan jo varhain. Valmistaudu maksamaan puolet hinnasta muutama kuukausi ennen varsinaisia häitä ja toinen puoli 2–4 viikkoa ennen. Voit yleensä odottaa saavasi yli 1 000 kuvaa, jos olet palkannut valokuvaajan koko päiväksi.

Nopea vinkki, jos aiot säästää rahaa valokuvauksessa: Jos ajattelit pyytää jotain vierasta ottamaan valokuvia, sinun tulee ottaa monta asiaa huomioon. Sellaisen vastuun antaminen yhdelle vieraalle vaikuttaa vieraan juhlaan koko päivän ajan. Valokuvien ottaminen on uuvuttavaa, ja lisäksi on vaikeaa tietää, missä tulee olla mihinkin aikaan, jos ei ole kokenut kuvaaja. Aina voi myös tulla teknisiä ongelmia. Ammattilaisella on varakamerat ja hän tietää, missä tulee olla mihinkin aikaan.

Häät valokuvaus

Muut kustannukset:

Listasimme nyt vain hääpäivään liittyvät tärkeimmät kustannukset. Hääpäivään liittyy myös paljon pieniä kustannuksia, jotka todella nostavat häiden hintaa, kuten pöydät, tuolit, astiavuokraus, kuljetus, hiukset, meikki jne. Hyvä nyrkkisääntö on lisätä 10 % ylimääräistä budjettisi päälle kaiken sen osalta, mitä et laskenut mukaan.

Häämatkaa ei mainittu hääkustannusten joukossa, koska suosittelemme pitämään sen erillään. Antakaa itsellenne aikaa arvostaa hääjuhlaanne ja ennen kaikkea – aikaa toipua juhlista. Siinä ei ole mitään väärää, että häämatkalle lähdetään vasta hieman myöhemmin hääjuhlan jälkeen, jotta voitte suunnitella sen oikein ja nauttia siitä stressittömästi.

Kuherruskuukausi

Kuinka voit säästää rahaa häissä?

Paras tapa säästää rahaa häissä on rekrytoida apua ja ulkoistaa tehtäviä. Monet ystävistäsi ja sukulaisistasi tuntevat jonkun, joka voi antaa paremman tarjouksen kuin itse saat. Vaikka et tunne ketään meikkitaiteilijaa, se ei tarkoita, etteikö joku muu tuntisi sellaista. Jos olet onnekas, joku voi ehkä yhdistää sinut upeisiin ja edullisiin pitopalveluideoihin.

Ystävät ja sukulaiset ovat usein valmiita auttamaan askarteluissa, kuten kutsuissa, kiitoskorteissa ja koristeissa, sekä kuljetuksessa, siivouksessa jne.

Toinen vinkki, miten hääbudjetin voi pitää maltillisena, on pyytää tarjouksia mahdollisimman monelta yritykseltä ja kysyä pakettitarjouksia. Suosittua on paikan, tarjoilun ja majoituksen yhdistäminen.

Muistilista:

  1. Ole ajoissa paikan, pitopalvelun, valokuvauksen, majoituksen jne. varaamisen suhteen.

  2. Lähetä useita tarjouspyyntöjä kustakin palvelusta.

  3. Esitä yksityiskohtaisia kysymyksiä siitä, mitä eri palveluihin sisältyy. Siten saat selville, pystytkö hoitamaan osan niistä itse.

Säästä rahaa häissä kavereiden ja perheen avulla