Miten häät suunnitellaan?

Kun alat etsiä tietoa häiden suunnittelusta ja hääideoista, huomaat todennäköisesti, että saatavilla on runsaasti tietoa, mutta se on kaikki hyvin hajanaista ja satunnaista. Yritämme vähän yksinkertaistaa tietoja.

Häävalmistelut

Häiden ajankohta

Ensimmäinen ja tärkein asia on päättää häiden päivämäärä. Mitä enemmän aikaa suunnitteluun on käytössä, sitä parempi, mutta vuosi on vähimmäisaika, jotta häiden suunnittelusta selviää ilman stressiä. Puolessa vuodessakin se on vielä mahdollista, mutta ole valmis hyväksymään saatavilla olevat vaihtoehdot sen sijaan, että kaikki olisi juuri niin kuin haluat.

Häiden koko

Se, paljonko häät maksavat, riippuu pitkälti vieraiden määrästä. Joten ennen kuin edes siirrymme budjettiin, tee lista ihmisistä, jotka haluat paikalle. Tämä antaa sinulle suuntaa budjetin määrittämiseen. Myöhemmin suunnitteluprosessissa vieraiden määrä vaikuttaa hääpaikan valintaan. Yleensä 70–95 % kutsutuista ihmisistä pääsee juhliin.

Budjetti

Kun tiedät, kuinka suuret häistä tulee, valitse, kuinka paljon rahaa olet valmis käyttämään niihin. Häiden koko ja budjetti vaikuttavat kaikkiin muihin häävalmisteluihin.

Hääideat

Suosittelemme poimimaan ideoita eri lähteistä, kuten Pinterestistä ja häälehdistä. Useimmat ideat ovat pieniä yksityiskohtia, mutta niiden avulla voit koota juuri häihinne sopivan tyylin ja teeman.

Häiden tyyli

Häiden tyylin päättäminen auttaa sinua valitsemaan hääpuvun, tarjoilujen tyylin, koristeet, korut, kortit ja muut pienet asiat. Voit valita teeman, muutaman värin, kuvion, kukan tai jotain muuta, jota käytät koko häissä. Oikeantyyppisen hääpuvun valitseminen teemaan sopivaksi on tärkeää, jotta häät tuntuvat omalta.

Häät teema

Hääsuunnittelija

Jos budjetti ei ole ongelma ja asiat alkavat tuntua stressaavilta, mieti, tarvitsetko hääsuunnittelijan. Jos päätät palkata hääsuunnittelijan, hän antaa mielellään myös ideoita häihin. Varmista, että olet yhteydessä palkkaamaasi henkilöön, koska hän seuraa sinua paitsi elämäsi suurimpana päivänä myös koko tänä häitä edeltävänä vuonna.

Tarkistuslista

Jos suunnittelet häät mieluummin itse, tee selkeä tarkistuslista siitä, miten etenet. Suosittelemme tulostettavaa tarkistuslistaa, johon voit merkitä päivämäärät ja budjetit. Niitä löytyy helposti Google-haulla. Tässä vaiheessa on myös fiksua ottaa läheisiä ystäviä ja perhettä mukaan auttamaan.

Hääpaikka

Suositut hääpaikat ovat usein täyteen varattuja 6–10 kuukautta etukäteen, joten ihannetapauksessa päätät hääpaikan vähintään 10 kuukautta ennen häitä. Kannattaa pitää muutama vaihtoehto voimassa, kunnes olet varma omasta tyylistäsi ja häiden lopullisesta teemasta ja tyylistä. Hääpaikkaa valittaessa on tärkeää tietää vieraiden määrä melko tarkasti.

Hääpaikka

Hääpuku

Prosessin suosikkiosa kaikille morsiamille. Suosittelemme aloittamaan etsinnät välittömästi, mutta viimeistään 6–8 kuukautta ennen hääpäivää. Laadukas hääpuku muokkaa kehon muodon juuri sellaiseksi kuin haluat, minkä vuoksi tämä on prosessin tyydyttävin vaihe.

Asusi lisäksi voit myös alkaa miettiä kampaustasi, meikkiäsi ja yleisesti koko tyyliäsi. Kysy hääpukuliikkeestä, onko heillä suosituksia. Heillä on usein yhteyksiä hyviin kampaamoihin ja meikkitaiteilijoihin.

Ihannetapauksessa tässä vaiheessa tyylisi ja hääpaikka sopivat häiden teemaan. Esimerkiksi iso prinsessatyylinen hääpuku pienellä yksityisellä rannalla voi tuntua hieman oudolta. Hohdokkaassa hotellissa sama mekko tuntuu juuri oikealta.

Häämekko Victoria & Vincent

Tarjoilut

Suosittelemme, että 6–8 kuukautta ennen hääpäivääsi suuntaat huomiosi tarjoiluihin ja pitopalveluun. Catering-vaihtoehdoilla on erittäin suuri vaikutus häiden tyyliin ja kustannuksiin. Siihen tulisikin uhrata paljon tutkimusta ja suunnittelua. Sinun kannattaa ehdottomasti pyytää useita tarjouksia. Kysy myös, kuinka lähellä häitä voit vielä tehdä viime hetken muutoksia vierasmäärään.

Ohjelma

Viimeinen suunnitteluosuus koskee häiden ohjelmaa. Noin 5 kuukautta ennen häitä kannattaa pohtia, millaisesta musiikista olet kiinnostunut. Häiden livebändi on varattava hyvissä ajoin etukäteen, mutta jos tarkoitus on käyttää soittolistaa, käytössä on hieman enemmän aikaa.

Band

Juhlapäivän tallentaminen

5 kuukautta on minimi myös valokuvaajan tai videokuvaajan varaamiseen. Voit esimerkiksi kysyä neuvoa juhlapaikalta. Jos heillä on säännöllisesti häitä, he tietävät hyviä vaihtoehtoja.

Häät valokuvaus

Vieraiden kutsuminen

Lähetä kutsut viimeistään 2 kuukautta ennen häitä. Voit vihjata jo kutsussa häiden teemasta ja tyylistä. Pyydä kutsussa ilmoitus allergioista ja erityisruokavalioista. Kerro myös lahjakäytännöstä tai -listasta.

Kahden viimeisen kuukauden aikana

Yritä vahvistaa hyvissä ajoin etukäteen koristeet, kuljetukset, majoitukset ja muut tarkistuslistallasi olevat sata pientä asiaa. Kun jokin menee pieleen tai ei sovi budjettiin, on hyvä olla tarpeeksi aikaa vaihtoehtojen etsimiseen.

Viikko ennen suurta päivää

Viimeinen viikko ennen häitä käytetään itse hääpäivän suunniteluun. Varmista, että sinulla on apunasi ystäviä ja perhettä, koska hääpäivänä et huolehdi mistään itse. Auttavien ihmisten on tiedettävä kaikkien yhteystiedot, varauduttava viihdejärjestelmän häiriöihin jne. Varmista, että visiosi ja aikataulu ovat selkeät. Aikataulu tulee jakaa kaikille asianomaisille osapuolille.

Muista pitää hauskaa!

Mitä enemmän ulkoistat, sitä vähemmän stressaavaa kaikki on.

Teet tämän kerran elämässäsi, joten muista pitää hauskaa. Nauti tästä ajasta, kun saat luoda tämän erityisen päivän puolisosi kanssa. Äläkä unohda ottaa ystäviäsi mukaan seikkailuun.

Nautinnollisia häitä!

Victoria&Vincent häämekko ja kissa