KotiVinkkejä kotiinOletko makeanhimoinen? Ota tämä hedelmä ja suojele terveyttäsi

Oletko makeanhimoinen? Ota tämä hedelmä ja suojele terveyttäsi

Kun sinulla on yllättävä makean himo, kannattaa tarttua terveelliseen korvikkeeseen, joka tyydyttää himosi eikä vaikuta terveyteesi yhtä paljon kuin pitkälle jalostetut, sokeripitoiset makeiset.Taatelit sopivat tähän erinomaisesti, ja niitä voi käyttää myös terveellisen jälkiruoan tai kakun ainesosana.Mitä ominaisuuksia niillä on?.

Taatelit makeisten korvikkeena

Taatelit ovat yhä suositumpia maassamme ja niitä voi ostaa useista kaupoista.Ne kasvavat luonnostaan Afrikassa ja Lähi-idässä, jossa niillä on ihanteelliset kasvuolosuhteet.Puolassa niitä myydään useimmiten kuivattuina ja ne ovat seuraavia lajeja: Medjool, Mazafati ja Halawi.

Hedelmät ovat rakenteeltaan hyvin erikoisia, sillä niiden hedelmäliha on erittäin tiivistä ja hieman kuitumaista.Sen vuoksi taateleilla on vastustajansa, ja niiden erityinen rakenne ei välttämättä sovi kaikille.Ne ovat erittäin makeita, ravitsevia ja tyydyttävät jälkiruoan himon.

Taatelien ominaisuudet

Taatelit sisältävät runsaasti vitamiineja ja monia kivennäisaineita, mutta ne ovat erityisesti kaliumin lähde.Ne ovat yksi niistä harvoista hedelmistä, joissa on niin paljon tätä elementtiä.Noin 600 mg tätä elementtiä on 100 siemenessä.Niistä saa myös kuparia, rautaa ja magnesiumia, ja suuren yksinkertaisten sokereiden pitoisuutensa ansiosta ne ovat myös erittäin energiapitoisia.Niissä on myös runsaasti kuitua, joten ne vaikuttavat suolen toimintaan suotuisasti.

Korkean sokeripitoisuutensa vuoksi taateleita ei suositella diabeetikoille eikä henkilöille, joilla on glykeemisiä häiriöitä tai insuliiniresistenssi.Tilanne on samanlainen lihavilla henkilöillä, jotka yrittävät ylläpitää terveellistä painoa tai joilla on laihdutusongelmia.

Kuinka syödä taateleita?

Taateleita voi nauttia välipalana tai makeana lisänä jälkiruokiin, kakkuihin, salaatteihin, mysliin tai muroihin.Toinen tapa syödä taateleita on höyrystää ne, poistaa kuori ja soseuttaa ne tasaiseksi puuroksi.Näin valmistettu kuorrute sopii mainiosti pannukakkujen, kakkujen tai jopa leivän lisukkeeksi.

Suosittu tavallisen sokerin korvike on taatelisiirappi, joka maistuu kahvissa tai teessä.Se on terveellisempi vaihtoehto, joka tarjoaa makean makunsa lisäksi runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit