18. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Gagarova Olga).
Tuoreita kauden vihanneksia voi nauttia vain muutaman kuukauden ajan vuodessa. On olemassa keinoja säilyttää sen maku pidempään. Pakastetut vihreät pavut säilyttävät herkullisen makunsa, kiinteytensä ja ravintoaineidensa täyteyden. Mutta ne kannattaa valmistaa oikein.
Miten vihreitä papuja pakastetaan? Se on yksi parhaista tavoista nauttia tätä kauden vihannesta ympäri vuoden.Ensi silmäyksellä se saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta prosessilta, mutta on muutamia tärkeitä asioita, jotka on pidettävä mielessä.
Miten vihreät pavut pakastetaan? Säilyttävätkö ne makunsa pidempään
Vihreiden papujen pakastaminen kannattaa aloittaa pesemällä, puhdistamalla ja leikkaamalla päät pois.Voit rikkoa ne heti paloiksi.Pestyjen vihannesten laittaminen pakastimeen ilman blanchointia, t.j.lämpökäsittelyä, ei suositella.Papuja on parasta keittää lyhyesti, jotta niiden maku säilyy.Laita ne yksinkertaisesti kiehuvaan veteen viideksi minuutiksi.
Valuta sitten vihannekset ja jäähdytä ne kylmässä vedessä.Se säilyttää värinsä ja makunsa.Suosittelemme papujen kuivaamista paperipyyhkeellä ennen niiden säilyttämistä pakastimessa.Lopuksi yksinkertaisesti viipaloi ne ja laita ne pusseihin tai ilmatiiviisiin astioihin pakastimeen.Näin valmistettuja vihanneksia voi käyttää jopa yhdeksän kuukautta.
Vihreät pavut – hinta. Kannattaako pakastaa?
Pakastamalla vihanneksia oikein voit nauttia niistä ympäri vuoden.Joskus kuitenkin herää kysymys, onko parempi tehdä se itse vai ostaa valmiita.On tärkeää muistaa, että vihreiden papujen kausi on suhteellisen lyhyt.Tuoreita voi nauttia kesäkuusta syyskuun loppuun.Tällä hetkellä maksamme noin 3,50-5 euroa kilolta.Kuitenkin 450 gramman pakastepaketti vihreitä papuja maksaa 1-2 euroa.