KotiVinkkejä kotiinMissä vaiheessa liemi kannattaa suolata? Useimmat meistä tekevät sen väärin

Missä vaiheessa liemi kannattaa suolata? Useimmat meistä tekevät sen väärin

16. 8. 2024 (Kuva: shutterstock/ungvar).

Monet ihmiset eivät voi kuvitella sunnuntaita ilman lientä.Mausteet, mukaan lukien suola, ovat erittäin tärkeitä valmistettaessa tätä perinteistä slovakialaista keittoa.Niiden ansiosta ruoka on aromaattista ja maukasta.Missä vaiheessa liemeen kannattaa lisätä suolaa? Ennen ruoanlaittoa, sen aikana vai jälkeen? On aika hälventää tätä hämärää kysymystä koskevat epäilykset lopullisesti..

Liemi on suosituin keitto, jota tarjoillaan erilaisissa juhlissa ja monissa kotitalouksissa myös sunnuntain lounaalla. Sen maku johtuu mausteista, joten niitä on käytettävä oikealla hetkellä. Valitettavasti useimmat ihmiset suolaavat tämän ruuan huonosti, jolloin liemi on vaalea ja epämiellyttävä.Mitä virhettä he tekevät? Katso nyt ja tee täydellinen liemi.

Milloin liemi tulisi suolata? 10 minuutin sääntö

Ensi silmäyksellä liemen valmistus on suhteellisen yksinkertaista eikä vaadi erityisiä ruoanlaittotaitoja. Sinun tarvitsee vain laittaa liha kattilaan, peittää se vedellä, lisätä vihanneksia, mausteita ja yrttejä ja kypsentää määrätty aika. Kuitenkin käy ilmi, että järjestyksellä on väliä.Järjestys ratkaisee, tuleeko keitosta maukasta..

Alussa kannattaa harkita suolaa, joka on liemen perusmaku.Emme voi kaataa sitä keittoon ennen kypsennystä, koska se tukkiisi lihan ja kasvisten maun.

Siksi on parasta lisätä tämä suola vasta kypsennyksen lopussa. Suosittelemme lisäämään sen 10 minuuttia ennen koko prosessin päättymistä..

Myös suolan määrä on tärkeä.Yleensä 2 tl suolaa lisätään 5 litran kattilaan.

Toinen mauste.Milloin lisätä se liemeen?

Suolan lisäksi liemi on maustettava mustapippurilla, laakerinlehdillä ja maustepippurilla. Missä vaiheessa näitä mausteita pitäisi lisätä?.

Muut mausteet lisätään keiton keittämisen alussa. Täten annamme sille oikean maun ja aromin..

Liitä valmistettaessa tulee muistaa myös muita tärkeitä sääntöjä. Niihin kuuluu esimerkiksi lihan laittaminen kylmään veteen.Tämä vapauttaa sitten lisää makua ja aromia liemeen.

Toinen tärkeä vaihe on sedimentin poistaminen liemen pinnalta. Suosittelemme lisäämään myös sipulia, joka lisää ainutlaatuista makua sekä kullanruskeaa väriä.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit