9. 3. 2024 (Kuva: shutterstock/Uusi Afrikka).
Lihavasara on työkalu, joka löytyy käytännössä joka keittiöstä, mutta käytämme sitä käytännössä vain yhteen asiaan.Survina käytetään tietysti porsaankyljykseen sunnuntain lounaalla.Ota selvää, mihin survin toinen puoli on tarkoitettu, ja varmista, että käytät sitä oikein..
Miten lihamylly toimii?
Lihamyllyn toiminta ei ole kovin monimutkaista. Sen tehtävänä on hajottaa lihan kuidut ja mureuttaa se ennen kypsennystä. Lihavasaran rakenne koostuu yleensä kahvasta ja päästä.Jälkimmäinen sisältää elementtejä, jotka ovat vastuussa lihan hajottamisesta.Useimmiten lihavasaraa käytetään porsaankyljysten tai pihvien valmistukseen.On syytä huomata, että suurimmalla osalla päistä on kaksi eri puolta. Joten kuinka käyttää lihanuijaa sen tarkoituksen täyttämiseksi?.
Mihin lihanuijan toista puolta käytetään?
Lihavasaralla voi olla kaksi toiminnallista puolta. Löytyy useimmiten ritiläosa, raidallinen tai litteä osa. Käytämme useimmiten ruudukkoa. Siitä on hyötyä lihan valmistuksessa pihvejä varten.Jos sinulla on raidallinen osa survin toisella puolella, voit käyttää sitä kovemman lihan mureuttamiseen.Se sopii ihanteellisesti porsaan kaulalle ja sitkeämmälle naudanlihalle.Jos lihamyllyssämme on tasainen puoli , voimme käyttää sitä siipikarjan (kalkkunan, kanan) jauhamiseen sekä valkosipulin, pähkinöiden tai perunoiden murskaamiseen.