KotiKeittiö ja ruokailutilaLiha jääkaapissa: tämä yleinen virhe itse asiassa edistää bakteerien kasvua

Liha jääkaapissa: tämä yleinen virhe itse asiassa edistää bakteerien kasvua

Lihan asianmukainen säilöntä on välttämätöntä terveysriskien välttämiseksi.

Lihan säilöntä on elintarvikkeiden turvallisuuden keskeinen näkökohta, jota usein aliarvioidaan päivittäisissä tottumuksissamme. Todellakin, yksinkertainen toimenpide, jonka monet meistä laiminlyövät, voi itse asiassa edistää bakteerien kasvua. Se tarkoittaa, että lihaa ei suljeta kunnolla ennen sen säilyttämistä jääkaapissa.Jos lihaa säilytetään ilman kantta tai löyhästi suljetussa pakkauksessa, lihasta tulevat nesteet voivat päästä jääkaappiin, mikä lisää ristikontaminaation riskiä.

Säilytysvirhe, jota ei pitäisi toistua

Toimitko mielestäsi oikein, kun käytät ostetun lihan pakkauksia uudelleen? Lihakaupoista tai supermarkettien lihaosastoista tuleva liha pakataan usein vuotaviin pakkauksiin.Pakkauksesta voi vuotaa verta tai mehua ja muodostua ihanteellinen kasvualusta bakteereille jääkaapissasi. Lisäksi jääkaappi on kostea ympäristö . Tämä edistää myös bakteerien leviämistä. Riski on myös, että lihan mehu vuotaa ulos ja saastuttaa loput ruoat. Jääkaappi onkin tila, jossa säilytetään monenlaisia ​​ruokia.

Jos raa’an lihan neste joutuu kosketuksiin muiden elintarvikkeiden, kuten hedelmien, vihannesten tai kypsennetyn ruoan kanssa, se voi saastuttaa ne.

Tätä kutsutaan ristikontaminaatioksi. Tämä ilmiö on erityisen vaarallinen , koska saastuneita ruokia ei voida kypsentää ennen käyttöä, jolloin bakteerit voivat lisääntyä ja joissakin tapauksissa aiheuttaa ruokainfektioita. Hyvä säilyvyys on siksi välttämätöntä.

Mikä on oikea tapa säilyttää lihaa jääkaapissa?

Näiden riskien välttämiseksi on suositeltavaa laittaa raaka liha uudelleenkäytettäviin astioihin, erityisesti lasiastioihin. Varmista, että ne ovat tiukasti kiinni. Älä epäröi merkitä ostopäivämäärää laatikkoon ja syö raakaa lihaa heti oston jälkeen. Jos aiot syödä lihan kolmen päivän sisällä, jääkaappi riittää säilytykseen.Mutta jos aiot säilyttää lihaa pidempään, se on parempi pakastaa sen tuoreuden, maun säilyttämiseksi ja bakteerien kasvun välttämiseksi. Lopuksi, jos sääntö koskee punaista ja valkoista lihaa, myös savustettu lohi tai kinkku tulee laittaa ilmatiiviisti. kontit.

Bakteerit voivat myös levitä, jos et.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit