KotiKeittiö ja ruokailutilaLaitatteko vielä lihaa ja vihanneksia kylmään veteen? Kokeile tätä FINTAa kokatessasi, etkä...

Laitatteko vielä lihaa ja vihanneksia kylmään veteen? Kokeile tätä FINTAa kokatessasi, etkä ole koskaan syönyt näin upeaa KOKKIA!

Rouva Evkalla on loistava kikka, jolla saat sunnuntailiemiisi vielä maukkaamman kuin mihin olet tottunut.

Hänen menetelmänsä on epäsovinnainen, mutta lopputulos ilahduttaa koko perhettä, joten älä epäröi kokeilla tätä parannusta itse.

Ehkä jo tämän päivän ruoanlaitossa.:-).

Me tarvitsemme:

Sipulit.

Peltovihannekset (porkkanat, selleri, persilja, keräkaali, valkosipuli, purjopaprika…).

Keittoliha.

Kurkuma.

Uudet kokonaiset mausteet.

Musta kokonainen pippuri.

Suola.

Laakerinlehti.

Sianrasva.

Persilja.

Ligurček.

Menettelytapa:

Älä upota vihanneksia ja lihaa kylmään veteen, kuten olet tottunut.

Tällä pienellä muutoksella keitto maistuu paremmalta eikä siitä tule sameaa – ainakin näin on ollut kokemukseni.

Pilko sipuli hienoksi.

Kuumenna silava kattilassa ja paista sipulit.

Lisää liha, keittovihannekset ja paista kaikki yhdessä.

Lisää kurkuma ja kaada kiehuvaa vettä.

Lisää kaikki muut mausteet.

Kypsennä näin hitaasti jopa kolme tuntia.

Tarjoile keitto pastan (nuudelit, gritsit) kanssa.

Näin valmistettu keitto maistuu vielä paremmalta kuin klassinen.

Se on paksua, kauniin kirkasta ja maistuu fantastiselta.

Suosittelen sitä kaikilla kymmenillä.

Lisää niksejä täydellisen liemen tekemiseen

Liemi on hyvin tärkeä osa ruokakulttuuria ja siksi on monia yksinkertaisia niksejä, joilla se saadaan täydelliseksi.

Tänään opit, miksi liemeen kannattaa lisätä yksi epätavallinen ainesosa.

Isoisäni – kokki, opetti minulle miten se tehdään ja olen tehnyt sitä 40 vuotta.Liemi maistuu upealta eikä siitä tule koskaan sameaa.

Liemi valmistetaan hyvin samanlaisella tavalla kaikkialla maailmassa – vain käytetyt aromit ja jotkut ainesosat eroavat toisistaan. Joskus liemi on kasvisliemi, joskus eri lihoista valmistettu lihaliemi.

Kunnon liemi ei saa samentua ja sen tulee olla kauniin kirkas. Jos haluat saada sen täydelliseksi, kokeile tätä temppua kananmunan valkuaisen kanssa.

Keittiömestari-isoisän neuvo parhaaseen liemeen – lisää tämä epätavallinen ainesosa

Et usko, mutta koko juju piilee yksinkertaisessa munanvalkuaisessa.

Munanvalkuaisella liemessä on kolme tehtävää, ja jokainen niistä on hyvin tärkeä.

Ensinnäkin, kaatamalla munanvalkuaista kiehuvaan liemeen poistat epäpuhtaudet..

Muutaman minuutin kuluttua kerää vain siivilällä juoksettunut munanvalkuainen liemen pinnalta, joka on sen alla kirkasta.

Kananmunan valkuainen kerää myös ylimääräisen rasvan, joka on voinut sulaa lihan kypsennyksen aikana.

Kuten ensimmäisessäkin menetelmässä, poista muutaman minuutin keittämisen jälkeen rasvaa sisältävät proteiinit keiton pinnalta. .

Kolmanneksi munanvalkuaisen lisääminen liemeen voi vaikuttaa myönteisesti sen suolaisuuteen.

Kananmunan valkuainen sitoo suolaa, joten käytä tätä menetelmää, jos olet vahingossa lisännyt liemeen enemmän suolaa kuin on tarpeen.

Tämä säilyttää sen maun.

Miten valmistetaan kirkas liemi?

Ensinnäkin liha on keitettävä kahdessa vaiheessa , mikä tarkoittaa, että sen päälle kaadetaan ensin kylmää vettä ja ensimmäinen keittäminen kestää noin 20 minuuttia..

Kun tämä aika on kulunut, vesi kaadetaan pois, liha pestään ja peitetään uudelleen puhtaalla vedellä. .

Muista myös keittää pitkään ja hitaasti. Liemi ei saa kuplia voimakkaasti, sillä silloin siitä tulee sameaa.

Kattilaa ei saa peittää kannella ja liesi on asetettava alhaiselle lämmölle.

On hyvä tapa lisätä sipulit kuorineen liemeen heti alussa Tämä saa liemen tuoksumaan hyvältä ja antaa sille kauniin keltaisen värin.Se auttaa myös säilyttämään läpinäkyvyyden.

Lisää neuvoja parhaaseen liemeen

Kaada aina kylmää vettä kattilaan ja laita liha (ei ole väliä minkälaista) siihen ja kiehauta.

Tärkeää on muistaa , että samaan aikaan lihan kanssa laitetaan mausteet – kokonainen mustapippuri (maustepippuri), laakerinlehti.

Isoäitiemme ihmelisämauste – Ligurček antaa liemelle erehtymättömän maun, isoäidit laittoivat sitä jokaiseen keittoon ja erityisesti liemiin.

Puolukka tunnetaan myös nimellä monimakuinen kasvi, jolla on erehtymätön tuoksu.

Maistuu aluksi makealta ja saa loppua kohden kitkeriä sävyjä.

Siksi isoäidillämme oli sitä aina käden ulottuvilla, eikä lempiruokien valmistuksessa voinut olla ilman sitä.

Sillä voi helposti korvata esimerkiksi kaupasta saatavan keittomausteen.

Mutta se ei ole läheskään kaikki!

Laita kaikki juurekset valmistettuun liemeen niin , että ne kypsennetään samaan aikaan kuin liha.Se on meidän tehtävämme arvioida.

Isoäidin neuvo: „Keitosta ei tule sameaa, jos sitä ei sekoiteta keittämisen aikana.Jos vesi näyttää samealta, laitamme liemen sivuun, jäähdytämme sen ja sekoitamme siihen kaksi vispilällä vatkattua munanvalkuaista.

Keitosta ei varmasti tule suolaista, jos lisäämme suolaa juuri ennen viimeistelyä.

Ruoanvalmistuksen aikana suola haihtuu, ja tämä pakottaa meidät lisäämään suolaa ruoanvalmistuksen aikana yhä enemmän ja enemmän.

Jos se on suolaista, lisää vettä kattilaan ja keitä hetki.

Kun isoäitimme suolasivat lientä, he laittoivat siihen kokonaisia perunoita ja pistivät niitä haarukalla. – nämä imevät ylimääräisen suolan.

Jos liemi samentuu keittämisen aikana, on useita keinoja sen kirkastamiseksi.

Joskus riittää, että lisäät liemeen hieman kylmää vettä ja saat sen hitaasti kiehumaan..

Toisinaan auttaa varovasti vatkattu munanvalkuainen, joka kaadetaan haalean liemen päälle, nostetaan alle kiehumispisteen ja asetetaan sivuun.

Viiden minuutin kuluttua siivilöidään juustoliinan tai paksun siivilän läpi.

Kananmunankuorista voi olla apua myös heittämällä ne liemeen ja siivilöimällä keitto ennen tarjoilua.

Perunat ovat pieni ihme, ne poistavat paitsi suolaisuuden myös liemen sameuden.

Laita vain 2 tai 3 perunaa raakana liemipataan.

Ja älä unohda! ÄLÄ KOSKAAN heitä pois kuorittujen juuresten oksia.

Juuri ennen loppua sido ne narulla ja laita ne ruukkuun.Sitten, kun ne ovat kypsiä, ota ne yksinkertaisesti pois ja laita ne biojätteeseen.

Jos haluat saada liemen makua kuin hienosta ravintolasta, panosta paahdetuista luista valmistettuun liemeen, tämä menetelmä takaa sinulle varman tuloksen.

Aseta ruho, luut, sipuli ja valkosipuli paistinpannuun.

Lorauta päälle oliiviöljyä, mausta hieman suolalla ja pippurilla.Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia.Kun se on paistunut, siirrä kaikki suureen kattilaan.

Mutta älä lisää rasvaa!

Sitä voi toki käyttää muiden ruokien valmistukseen, mutta liemessä sillä ei ole sijaa.Lisää kaikki muu näihin aineksiin ja peitä kylmällä vedellä.Kiehauta hitaasti kiehuvaksi.

Jos lisäät vettä, aina kylmää vettä.

Älä käytä keinotekoisia makuaineita ja keittomausteita tai liemiä.Se on täysin tarpeetonta ja vain pilaa maun.Lihan, vihannesten,mausteiden ja kärsivällisyyden pitäisi antaa liemelle maku, ei kemian.

Voit myös siivilöidä liemen kahdesti.Ensin siivilän läpi, myöhemmin hienon siivilän läpi puhtaalla liinalla.

Voit käyttää liemessä myös muita kasviksia, kurpitsa, kesäkurpitsa, kaalinlehti, persilja tai selleri jne. ovat hyviä.Anna mielikuvitukselle vapaat kädet, lisää inkivääriä, chiliä tai korianteria.

Nauti!

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit