Opas hääpukujen laatuun

– mitä jokaisen morsiamen pitää tietää ennen hääpuvun ostoa.

Edullinen vintage hääpuku hihoilla Victoria & Vincentiltä. Valkoinen morsiamen kimppu.
Romanttinen A-linjainen hääpuku V-pääntiellä. Täydellinen valinta kirkkohäihin.

Jos etsit vastausta kysymyksiin kuten:

 • Kuinka paljon hääpuku maksaa?

 • Mitä eroa on huono- ja hyvälaatuisella hääpuvulla?

 • Millainen hääpuku sopii minulle?

 • Mistä hääpuku kannattaa ostaa? Onko turvallista tilata se netistä?

Meillä on vastaukset sinulle.

Laatu ja hinta

Hääpuvut jaetaan kolmeen eri luokkaan riippuen kuinka ne on valmistettu:

 • “Korkealaatuiset hääpuvut” valmistetaan arvostettujen valmistajien toimesta. Kaikki hääpukumerkit kilpailevat päästäkseen näiden sopimusvalmistajien asiakkaaksi. Korkealaatuiset puvut käyttävät hyviä materiaaleja ja vaativat kymmeniä tunteja työtä, joka tehdään suureksi osaksi käsin. Näiden pukujen istuvuus on selkeästi parempi kuin muiden laatuluokkien pukujen. Ne saavat käyttäjänsä näyttämään hyvältä vartalotyypistä riippumatta. Ne istuvat hyvin myös suuremmassa koossa. Korkealaatuisten pukujen ainoa heikkous on niiden korkeampi hinta.

  Hintaluokka: 1100€ - 4000€.

   

 • “Medium-laatuiset hääpuvut” käyttävät usein kohtuu hyviä materiaaleja. Ne on suunniteltu, siten että niissä on mahdollisimman yksinkertaiset leikkaukset, vähemmän yksityiskohtia ja vähemmän tukea. Yksinkertaistettu design tarkoittaa huonompaa istuvuutta, mutta mahdollistaa erittäin nopean ja edullisen valmistuksen. Huonommasta istuvuudesta johtuen medium laatuisia pukuja valmistetaan usein vain pienessä koossa.

  - Hintaluokka: 400€ - 1100€.

   

 • “Alhaisen laatuluokan hääpuvut” myydään aina vain internetissä. Niitä ei ole koskaan hääpukuliikkeissä, koska liikkeet eivät voi tehdä yhteistyötä näiden yritysten kanssa. Tämän kategorian puvuissa ongelmana on usein huono laatu, huono istuvuus ja valmistuksen huonot ihmisoikeudet. Nämä yritykset käyttävät paljon resursseja online mielipiteen ”muokkaamiseen”.

  -Hintaluokka: 100€ to 400€.


Vinkki: jos budjettisi on alle 500€ saat parasta vastinetta rahoillesi ostamalla hyvälaatuisen valkean iltapuvun. Oikeilla lisätarvikkeilla, kuten huntu, pitsiä, jne. iltapuvun saa toimimaan hääpukuna ja tärkeimpänä: sen saa hankittua luotettavalta yritykseltä tukematta lapsityövoimaa tai muuta rikollista toimintaa.

Millainen hääpuku sopii minulle?

Jos olet lukenut oppaita hääpuvun valintaan netissä, unohda kaikki mitä olet lukenut. Sinua ei auta pähkäillä oletko neliön, kolmion vai vesimelonin muotoinen. Hääpuvun istuvuus on paljon monimutkaisempi asia.

Hääpuvut ovat vahvasti tuettuja ja leikattu muodostamaan spesifi muoto. Morsiuspuvun tarkoitus ei ole vain seurata vartalosi muotoa, vaan muuttaa vartalosi muoto.

Jos voisimme opettaa tuleville morsiamille vain yhden asian se olisi:
Hääpukusi istuvuus määrää näytätkö hyvältä puvussa vai et. Hääpukujen sovittaminen ei ole vain perinne, se on tarpeellinen askel jos haluat löytää hyvin istuvan puvun.

Sinua ei ole rajoitettu tietyn tyyppisiin pukuihin, oli vartalosi minkä tahansa mallinen.

Yleisin virhe, jonka tulevat morsiamet tekevät: he valitsevat hääpuvun kuvan perusteella ja pitäytyvät valinnassaan. Ennen kuin olet kokeillut paria eri pukua pidä vaihtoehtosi avoimena. Se täydellisen näköinen morsiuspuku ei välttämättä ole täydellinen sinun päälläsi. (Muutenkin älä koskaan luota kuviin internetissä). Eri hääpukumerkkien puvuilla on erilainen istuvuus. Kannattaa kokeilla pukuja ainakin kahdelta eri merkiltä ennen lopullista valintaa.

Vintage hääpuku olkaimilla ja taskuilla! Erittäin korkealaatuista mikadoa.
A-linjainen hääpuku pitkillä hihoilla.
VV-bride-12

Mistä kannattaa ostaa hääpuku?

Nykyisin mitä tahansa voi ostaa netistä. Yksi harvoista poikkeuksista on hääpuvut. Hääpukumerkit eivät salli pukujaan myytävän nettikaupoissa yksinkertaisesta syystä: jos valitset hääpuvun kuvan perusteella, on hyvin pieni todennäköisyys, että se istuu sinulle hyvin.

Hääpukuliike on turvallisin valinta, koska pystyt sovittamaan useampaa eri pukua useilta eri merkeiltä, kunnes löydät sen joka istuu täydellisesti. Jos et löydä sopivaa pukua budjetillesi, voit vain mennä toiseen liikkeeseen sovittamaan eri merkkejä, kunnes löydät unelmiesi puvun sinun budjetillesi.

Lopuksi, jotain mietittävää tuleville morsiamille: Oletko koskaan miettinyt miksi hääpuvut ovat kalliita, miksi hääpukumerkit käyttävät kymmeniä tunteja työtä yhteen hääpukuun, miksi suurin osa hääpuvusta tehdään käsin?

He myyvät sinulle, jotain mitä pidät päällä elämäsi tärkeimpänä päivänä, kun molemmat perheistänne on paikalla, satoja valokuvia otetaan ja jaetaan sosiaalisessa mediassa, kuvia ripustetaan seinille ja niitä katsotaan vielä vuosien päästä...

Hääpukumerkit tekevät kaikkensa, jotta hääpukusi istuu sinulle täydellisesti ja näytät hääpäivänäsi paremmalta kuin olet koskaan elämässäsi näyttänyt.

Haluatko tietää lisää salaisuuksista hääpukujen hinnoittelun takana? Olemme avanneet kuinka paljon hääpuvun hintalapussa on markkinointi-, valmistus-, logistiikka yms kustannuksia tämän sivun puolivälissä. --> Lue lisää