KotiKeittiö ja ruokailutilaKuuluisan NORJAlaisen kakun resepti, joka valloitti koko maailman!

Kuuluisan NORJAlaisen kakun resepti, joka valloitti koko maailman!

Täydellinen voitainen jälkiruoka, jossa kerros lunta, manteliripsteitä ja mascarponetäyte.

Se on ehdottomasti yksi parhaista kakuista, joita olen koskaan maistanut.

Ylellinen resepti ainutlaatuiseen norjalaiseen kakkuun YouTube-kanavalta LiViera Desserts.

Tarvitsemme:

Vitaikinaan:.

100 g huoneenlämpöistä voita.

100 g tomusokeria.

4 munankeltuaista.

60 ml haaleaa maitoa.

150 g puolikarkeita jauhoja.

10 g ruokasoodaa.

Lumella:.

4 munanvalkuaista.

200 g hienoa kidesokeria.

1/2 sitruunan mehu.

60 g paahdettuja manteleita.

Täytteestä:.

250 ml kuohukermaa.

90 g tomusokeria.

300 g mascarponea.

Toimenpide:

Hienonnetut mantelit paista kullanruskeiksi kuivalla pannulla.

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset kahteen kulhoon. Syvään kulhoon lisää voi ja sokeri.Vatkaa vatkaimella.

Vatkaa samalla lisäämme vähitellen munankeltuaiset yksitellen.

Kaada päälle haalea maito ja vatkaa tasaiseksi seokseksi..

Siivilöi seokseen jauhot ja ruokasooda.

sekoita hyvin vispilällä, jotta taikinaan ei jää paakkuja.

Voitele leivinpelti kevyesti öljyllä ja vuoraa se leivinpaperilla..

laita taikina uunipellille ja levitä tasaisesti.

Purista mehu sitruunasta ja siivilöi siivilän läpi pieneen kulhoon.

Vatkaa valkuaiset erikseen. Lisää sokeri vähitellen vatkaten.

Vatkaa valkuaiset keskinopeudella, jotta sokeri ehtii liueta.

Lopuksi lisäämme samalla vatkaten sitruunamehua.

Koko vatkaus kestää 7-8 minuuttia..

Laita lumi taikinan päälle, levitä tasaisesti ja tee lusikalla huippuja (katso video).

Ripottele manteleita päälle ja laita esilämmitettyyn uuniin.

Paista 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanpunaisia ​​ 170 °C:n lämpötilassa.

Valmista sillä välin kerma: jäähdytä kulho ja ainekset jääkaapissa 4°C.

Kaada kerma syvään kulhoon ja vatkaa hetken keskinopeudella..

Kun vispilästä jää jälje , lisää sokeri ja vatkaa kovaksi.

Lisää lopuksi mascarpone ja vaahdota paksu kerma. Laita kerma konditoriapussiin, jossa on koristekärki.

Ota paistettu kakku pelliltä ja poista paperi..

Kakku leikkaa kahteen yhtä suureen osaan ja laita täyte yhteen osaan.

Laita toinen osa taikinasta täytteen päälle.

Voimme palvella.

Toivotamme hyvää ruokahalua!

Opetusvideo:.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit