Luumukaudella on kätevää valmistaa jotain herkullista, joten tässä meillä on sinulle loistava vinkki pehmeä kakku.
Jos maistat tätä virkistävää herkkua kerran, haluat sitä uudelleen ja uudelleen.
Loistava resepti kuohkeaksi luumukakku YouTube-kanavalta Nobbi’s Kochstunde.
Tarvitsemme:
350 g tavallisia jauhoja.
140 g voita.
120 g kidesokeria.
1/2 pakettia leivinjauhetta.
5 munaa.
2 pakettia vaniljasokeria.
ripaus suolaa.
Luumuille:.
800 g luumuja.
4 ruokalusikallista kidesokeria.
2 pakettia vaniljasokeria.
Toimenpide:
Vuoraa kakku vuokaan (28 cm) paperilla ja voitele reunat voilla.
Sekoita pienessä kulhossa sokeri, vaniljasokeri ja suola.
Erillisessä kulhossa sekoitamme jauhot leivinjauheeseen..
Lisää pehmennetty voi syvään kulhoon ja vatkaa se vatkaimella kermaksi ja lisää sokeriseos.
Yksi kerrallaan vatkaa munat..
Seokseen seulomme jauhot vähitellen ja sekoita vispilällä.
Kaada puolet taikinasta muottiin ja tasoita.
Laita muotti uuniin, joka on esilämmitetty 190°C:een (ylä-/alalämmitys).
Paista 10 minuuttia. Kuori sillä välin luumut, leikkaa ne neljään osaan ja lisää kulhoon.
Sekoita kidesokeri ja vaniljasokeri pienessä kulhossa.
Kaada sokeri vähitellen luumut kulhoon ja sekoita.
Luumut pinotaan paistetun taikinan päälle muottiin.
Laita päälle loput taikinasta ja tasoita tasaiseksi.
Laita kakku uuniin ja paista 40 minuuttia 190°C:n lämpötilassa.
Kun aika on kulunut, ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä.
Poista jäähtynyt kakku muotista, ripotellaan sokerilla ja tarjoile.
Toivotamme hyvää ruokahalua!
Opetusvideo:.