Haluaisin jakaa kanssanne ihanan reseptin rouva Janalta.
Kokeilin reseptiä vasta lauantaina ja sunnuntaina oli pakko tehdä toinen erä.Kakku on erittäin mehevä, herkullinen ja niinooo maukas.:-).
Tarvitsen:
Taikina:
4 munaa.
10 ruokalusikallista kristallisokeria.
5 ruokalusikallista öljyä.
20 ruokalusikallista maitoa (noin 150 ml).
20 ruokalusikallista puolikarkeaa jauhoa.
1 leivinjauhe.
ripaus suolaa.
2 ruokalusikallista hollantilaista kaakaota.
Seuraava:
700 g luumuja (pesty, kuorittu, puolitettu).
3 rkl kr.sokeria.
3 ruokalusikallista mannasuurimoita.
Hieromista varten:
3 astiaa smetanaa.
3 pakettia vanilliinisokeria.
Raastettu suklaa.
Menettely:
Kuva: tjn
Aseta luumut leivinpaperilla vuoratulle pellille leikkuupuoli ylöspäin pieneen syvään vuokaan (32x22cm).
Ripottele päälle sokeria ja laita esilämmitettyyn uuniin 200 asteeseen 15 minuutiksi.
Ripottele sitten mannasuurimot, kaada vaalean taikinan päälle ja kaada sitten tumma taikina vaalean taikinan päälle.
Paista 20 minuuttia 180 asteessa.
Kuva: tjn
Polku:
Vatkaa munankeltuaiset sokerin kanssa paksuksi vaahdoksi, lisää öljy ja sekoita sitten maito, jauhot leivinjauheella ja lopuksi munanvalkuainen vatkattu ja ripaus suolaa.
Jaa taikina kahteen puolikkaaseen ja sekoita kaakao toiseen puolikkaaseen.
Kuva: tjn
Kun kakku on jäähtynyt, käännä se ympäri ja sivele sokerin kanssa sekoittamallasi kermalla.
Ripottele päälle suklaaraastetta ja anna jähmettyä hyvin jääkaapissa.
Kuva: tjn
Toivotamme teille hyvää makua! :-).