KotiKeittiö ja ruokailutilaHelpoin kotitekoinen patonki – mukiresepti: halpaa, nopeaa ja täydellisen rapeaa - en...

Helpoin kotitekoinen patonki – mukiresepti: halpaa, nopeaa ja täydellisen rapeaa – en ole koskaan ennen syönyt näin hyvää leivonnaista!

Nämä patongit ovat suorastaan helppoja ja todella herkullisia Voit valmistaa niitä nopeasti aina kun tulee himo.Taikina on yksinkertainen ja helppo työstää.

Leivoin myös pienemmän leivän samasta taikinasta.

Tarvitaan (2 isoa patonkia varten): 1:

3 tl kuivahiivaa.

3 kuppia tavallisia jauhoja.

1 kuppi vettä.

1 tl suolaa.

1 rkl oliiviöljyä.

1 ripaus sokeria.

Valinnainen:.

seesaminsiemeniä.

Pellavansiemenet.

Karkearakeinen suola.

Kumina.

Menettelytapa:

Tee hapanjuuritähde sokerista, lämpimästä vedestä ja hiivasta ja anna sen nousta – kyllä, vaikka se olisi kuivahiivaa.

Sekoita jauhot ja suola, lisää hapantaikinakäynniste ja öljy.

Käsittele tasaisen sileäksi taikinaksi.

Anna kohota lämpimässä paikassa, kunnes taikina on kaksinkertaistunut tilavuudeltaan – noin tunti.

Muotoile sitten kaksi patonkia jauhotetulla leivinpaperilla.

Peitä uudelleen ja anna kohota vielä puoli tuntia.

Esilämmitä uuni sillä välin 220 °C:een.

Paljasta patongit ja tee kolme viiltoa noin puoliväliin jokaista patonkia.

Avaa kuuma uuni ja laita pohjalle pannu, johon kaadetaan noin neljännes kupillista vettä.

Laita uunivuoka patonkeineen uuniin ja sulje se nopeasti jotta höyry ei pääse karkaamaan.

Paista noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Vinkkejä.

Voit lisätä taikinaan erilaisia ainesosia, kuten kuivattuja yrttejä, siemeniä tai juustoa.

Voit sivellä patonkia vedellä tai kananmunalla ennen paistamista.

Paistamisen jälkeen voit sivellä patongit oliiviöljyllä.

Jos haluat erityisen rapean kuoren, voit ripotella patonkeihin jauhoja ennen paistamista.

Hyvä neuvo: .

Jos sinulla ei ole 250 ml:n mukeja, voit käyttää muita mukeja, mutta säädä ainesosien määrää vastaavasti.

Jos sinulla ei ole keittiövaakaa, voit mitata ainekset lusikoilla. 1 ruokalusikallinen tavallista jauhoa = 15 g.

Jos sinulla ei ole vesilämpömittaria, voit tarkistaa lämpötilan sormin.Haalean veden pitäisi olla noin 37 °C.

Toivotamme sinulle hyvää makua! :-).

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit