Se, miten hyvin säilytät leipääsi, ratkaisee sen, pysyykö se tuoreena pitkään.Leivän heittäminen pois on suuri ongelma, ja sinun pitäisi tehdä kaikkesi sen vähentämiseksi.Siksi kannattaa tietää, missä on paras paikka säilyttää leipää.Se vaikuttaa itsestään selvältä, mutta virheitä sattuu.
Kuumalla säällä kotikeittiö toimii eri tavalla.Ensinnäkin raskaat ja paistetut ruoat eivät ole suosittuja.Toiseksi ruoan asianmukainen säilytys on suuri haaste.Kuumalla säällä monet elintarvikkeet pilaantuvat, kuihtuvat ja menettävät arvokkaita ominaisuuksiaan nopeammin.Säilytätkö sinäkin leipää jääkaapissa?
Se riippuu
Missä leipää kannattaa säilyttää, jotta se ei kuivu nopeasti….Kesällä jääkaappi tuntuu paremmalta paikalta kuin leipälaatikko.Eikä se ole huono ajattelutapa.Jäähdytystä ei suositella ’normaaliolosuhteissa’, sillä alhaisissa lämpötiloissa leipä kuivuu nopeammin, kovettuu ja muuttuu epämiellyttäväksi.Kun lämpötila keittiössä on kuitenkin korkea – yli 25 °C – silloin on parempi laittaa leipä viileään paikkaan eli jääkaappiin.
Se riippuu lämpötilasta
Kuumalla säällä voit korvata leipäkoneen jääkaapilla.Silloin leipä ei varmasti homehdu ja säilyttää makunsa pidempään.Älä kuitenkaan unohda valmistaa leipää oikein, esim.Kääri leipä tai sämpylä alumiinifolioon tai paperipyyhkeeseen.Jääkaappi on erityisen hyödyllinen kuumina ja kosteina päivinä.On yksi leipälaji, jota voi aina säilyttää jääkaapissa.Se on paahdettu leipä.
Vain ilman foliota
Käsittele jääkaappia kuitenkin satunnaisesti leivän säilytyspaikkana.Kun kesäpäivät ovat lämpötilaltaan siedettäviä, ja myös muina vuodenaikoina, hän viihtyy paljon paremmin leipäpussissa tai pellava- tai puuvillapussissa.Muovipussi on aina huonoin valinta.Siinä ei ole ilmavirtaa, mikä johtaa kosteuden kertymiseen.Nämä ovat ihanteelliset olosuhteet homeen kasvulle, joka lisääntyy nopeasti.Muovipussien sijaan on parempi käyttää paperipusseja, jotka mahdollistavat ilmankierron.Paras lämpötila leivälle on 18-22 °C ja kuiva paikka.
Leipälaatikko vai pussi?
Leipälaatikko on ilmeisin paikka leivälle.