KotiVinkkejä kotiinHäiritsee aivotoimintaa, vähentää älykkyyttä.Poistaa päivittäisestä ruokavaliosta

Häiritsee aivotoimintaa, vähentää älykkyyttä.Poistaa päivittäisestä ruokavaliosta

Tasapainoinen ruokavalio on avain elimistön, myös aivojen, jotka ovat yksi elimistön tärkeimmistä elimistä, asianmukaiseen toimintaan.Tumman suklaan, parsakaalin tai avokadon lisäksi, jotka lisäävät muistia, älykkyyttä ja mielialaa, on ruokia, jotka toimivat pahimpana ’polttoaineena’ siihen.Tässä ovat ne, jotka ovat haitallisia aivojen terveydelle.Poista ne ruokavaliostasi.

Mikä on haitallisinta aivoille? Vältä näitä elintarvikkeita

Jotta aivot voisivat toimia täydellä teholla, ne tarvitsevat siihen oikeat ärsykkeet.Jos siis sisällytät päivittäiseen ruokavalioosi kalaa, pähkinöitä tai marjoja , joissa on runsaasti arvokkaita rasvahappoja, aivot saavat virikkeitä työhönsä ja annat niille takaisin oikean määrän energiaa ja mielialaa, jotta ne voivat suoriutua tehtävistään koko päivän ajan.

Joissakin tapauksissa päivittäinen ruokalista voi kuitenkin sisältää elintarvikkeita, joihin aivomme eivät koskaan tule tutustumaan.Niillä on lähes tuhoisa vaikutus aivoihin heikentävät keskittymiskykyä ja muistia ja jopa heikentävät älykkyyttä.Tämän listan kärjessä on tuote, joka ilmestyy yhä useammin puolalaisten lautasille.

Mistä aivot eivät pidä? Nämä elintarvikkeet vahingoittavat aivoja

Paistetut ruoat – kuten kana tai ranskalaiset perunat – voivat paitsi lisätä senttejä vyötärönympärysiin, myös vaikuttaa kielteisesti aivojen terveyteen.Journal of Nutritional Science -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka nauttivat suuria määriä paistettuja ruokia, suoriutuivat huonommin kognitiivisista testeistä.Asiantuntijat huomauttivat tuolloin, että tämä saattaa liittyä tulehdukseen ja aivokudoksen koon pienenemiseen.

Lisäksi paistetut ruoat estävät vaarallisten rasvojen ansiosta dopamiinin – tunteiden, mielialan ja sisäisen motivaation – tuottamisen keskushermostossa.Tämän seurauksena saatamme kokea energian vähenemistä ja hieman huonompaa mielialaa , kun ruokimme aivojamme samanlaisilla epäterveellisillä välipaloilla.

Mikä häiritsee aivojen toimintaa? Varo näitä ruokia

Ne ovat maukkaita, mutta epäterveellisiä.Silti ne päätyvät pöytäämme paljon useammin kuin pitäisi.Virvoitusjuomat, nektarit, makeat teet ja hiilihappojuomat.Niillä kaikilla on yksi yhteinen piirre – valtavat määrät sokeria, joka voi johtaa tulehdusta aiheuttaviin neurologisiin vaurioihin.

Alzheimer & Dementia -lehdessä julkaistut tulokset osoittavat, että sokeripitoisia juomia säännöllisesti nauttivilla ihmisillä ei ole ainoastaan huonompi muisti , vaan myös pienempi aivojen kokonaistilavuus ja paljon pienempi hippokampus – aivojen osa, joka vastaa oppimisesta ja muistamisesta.Joten kun seuraavan kerran tartut lasilliseen sokeripitoista juomaa, sinun on parasta miettiä kahdesti.

Myös huomaamaton purukumin pureskelu voi olla haitallista aivojen toiminnalle.Kalifornialaisten tutkijoiden tekemän tutkimuksen tulokset osoittivat selvästi, että pitkäaikainen purukumin pureskelu voi heikentää muistin lisäksi myös keskittymiskykyä.

Mikä on kaikkein haitallisinta muistille? Leikkaa se välittömästi pois ruokavaliostasi

Tuotteet, jotka sisältävät merkittäviä määriä transrasvahappoja , tulisi myös hävittää päivittäisestä ruokalistasta, esim.j.hydratut kasviöljyt – kaikkein haitallisin rasvahappotyyppi aivoillemme.Niitä on margariinissa, suolaisissa välipaloissa, makeisissa, valmisruoissa, makeisissa ja pikaruoassa, ja sen lisäksi, että ne pienentävät aivojen tilavuutta ja heikentävät muistia, keskittymistä ja kognitiivisia toimintoja , ne voivat olla erittäin haitallisia aivoillemme – ne altistavat meidät Alzheimerin taudille.

Jotkin kalat – kärjessä suosittu tonnikala – joilla on taipumus kerätä elohopeaa, voivat myös olla vaarallisia aivojen terveydelle.Tutkimukset viittaavat siihen, että ihmisillä, jotka kuluttavat sitä yli kolme kertaa viikossa , on suurempi riski kognitiiviseen heikkenemiseen.Asiantuntijat suosittelevat tonnikalan sijasta lohen tai turskan valintaa, sillä ne sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja.Nämä parantavat aivojen toimintaa merkittävästi ilman, että ne joutuvat mahdolliseen vaaraan.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit