Hääpuku Tyylit

Morsiuspuvun tyyli ei ole sama asia kuin siluetti tai muoto. Tyyli viittaa enemmänkin hääpuvun “fiilikseen” tai henkeen. Meillä on erillinen opas hääpuvun valintaan, jossa näiden eroista kerrotaan enemmän.

Vintage

Vintage tyylin morsiuspuvut ottavat inspiraationsa vanhemmista hääpukujen tyyleistä. Vintage puvuissa on elementtejä, jotka olivat suosiossa useita vuosikymmeniä sitten. Harva morsian haluaa pukunsa kuitenkaan näyttävän vanhalta, joten vintage puvut eivät ole samanlaisia kuin hääpuvut 60 luvulla, mutta niiden design pohjautuu ajan henkeen. Vintage häämekot ovat usein kapealinjaisia, koska se oli vallitseva tyyli ennen leveämpien mallien yleistymistä. Täältä löydät esimerkkejä hääpuvuista, joiden tyyli on vintage.

Prinsessa

Prinsessa on usein listattu sekä tyylinä, että siluettina. Tyylinä prinsessa tarkoittaa paljoa koristeita ja ykityiskohtia. Prinsessa tyylin puvut ovat lähes aina joko prinsessa tai A-linja siluettia. Täältä löydät esimerkkejä hääpuvuista, joiden tyyli on prinsessa.

Elegantti

Elegantti morsiuspuvun tyyli on melkeinpä kauniin ja romanttisen vastakohta. Elegantissa hääpuvussa on yleensä vähemmän kukkaispitsejä ja niissä käytetään paljon sileitä kankaita kuten sifonki ja kreppi. Olkaimet ovat usein kapeampia. Täältä löydät esimerkkejä hääpuvuista, joiden tyyli on elegantti.

Klassinen

Klassinen tyyli on se mikä useimmille tulee ensimmäisenä mieleen kun mainitaan hääpuku. Ne ovat yleensä A-linjaisia ja niissä on olkaimet. Nissä on harvoin mitään erikoisia yksityiskohtia.Täältä löydät esimerkkejä hääpuvuista, joiden tyyli on klassinen.

Romanttinen

Romanttisissa morsiuspuvuissa on pehmeämpi fiilis. Tämä saavutetaan usein käyttämällä tyyliä, joka on kevyt ja pehmeä. Pitsikuvioinnit romanttisissa puvuissa ovat usein kevyempiä ja pienempiä. Täältä löydät esimerkkejä hääpuvuista, joiden tyyli on romanttinen.

Perinteinen

Perinteisen tyylin morsiuspuvut ovat suosittuja kirkkohäihin. Tyyli on jotain klassisen ja vintage väliltä. Täältä löydät esimerkkejä hääpuvuista, joiden tyyli on perinteinen.

Seksikäs

Seksikkäät hääpuvut yleensä paljastavat hieman enemmän joko kaula-aukon tai selän puolelta. Ne voivat olla myös vartalonmyötäisiä, jolloin käyttäjän muodot korostuvat enemmän. Täältä löydät esimerkkejä hääpuvuista, joiden tyyli on seksikäs.

Kaunis

Kaunis morsiuspuvun tyylinä tarkoittaa yleensä herkkiä kukkaispitsejä tai vastaavia koristeita. Täältä löydät esimerkkejä hääpuvuista, joiden tyyli on kaunis.

Boho

Boho tyylin hääpuvut ovat maanläheisempiä ja niissä on harvoin kirjailuja tai kimalletta. Boho tyylin puvut ovat usein kapealinjaisia. Täältä löydät esimerkkejä hääpuvuista, joiden tyyli on boho.

Yksinkertainen

Yksinkertaisissa morsiuspuvuissa on vähemmän huomiotaherättäviä yksityiskohtia ja vähemmän kirjailua. Täältä löydät esimerkkejä hääpuvuista, joiden tyyli on yksinkertainen.

Häiden teema vaikuttaa paljon siihen minkä tyylin hääpuku kannattaa valita, kuten mainitsemme oppaassa Kuinka suunnitella häät.