Hääpuku Siluetit

Morsiuspuvun siluetti on puvun muoto. Todellisuudessa hääpuvut ovat usein useamman kuin yhden siluetin sekoituksia. Vannehame häämekon alla helposti muuttaa siluetin, joten miettiessä kuinka valita hääpuku, on paljon tärkeämpiä asioita kuin vain puvun siluetti tai muoto.

A-linjaiset

A-linja on yleisin morsiuspukujen siluetti. Moni kapealinjainen on mahdollista muuttaa A-linjaiseksi vannehameen avulla. Täältä löydät esimerkkejä A-linjaisista hääpuvuista.

Kapealinjainen

Kapealinjainen siluetti antaa hameen laskeutua suoraan alas lanteilta. Täältä löydät esimerkkejä kapealinjaisista hääpuvuista.

Prinsessa

Prinsessa hääpuvuissa on paljon volyymia hameessa. Jotkin A-linjaiset puvut voidaan muuttaa prinsessa-puvuiksi vannehameen avulla. Täältä löydät esimerkkejä prinsessa hääpuvuista.

Merenneito

Hääpuvun siluetti joka on kaikkein vartalonmyötäisin. Nimi tulee siitä, että puvun hame kapenee lanteista alas mennessä. Termiä käytetään melko vapaasti, koska nykyisin harva morsian haluaa todella tiukkaa trumpetti pukua. Täältä löydät esimerkkejä merenneito hääpuvuista.

On olemassa useita siluetteja, mutta ne ovat usein yhdistelmiä yllä mainituista tai variaatioita. Monet oppaat listaavat esim. empire siluetin erikseen, jossa vyötärön leikkaus on heti rinnan alapuolella. Empire voi kuitenkin olla kapealinjainen tai A-linjainen.