Hääpuku Materiaalit

Morsiuspuvun materiaalien laatu määrää kuinka puku liikkuu, miltä se tuntuu ja Kuinka hyvin se hengittää. Olemme käyneet laadun tärkeyttä tarkemmin läpi oppaassamme Kuinka paljon hääpuku maksaa. Tärkeimpänä pointtina oppaasta nostaisimme sen, ettei materiaalien laatua voi nähdä kuvasta. Se pitää nähdä ja tuntea livenä.

Pitsi

Pitsi on ikoninen hääpukujen materiaali. Eri pitseillä voidaan luoda lukemattomia erilaisia variaatioita puvuista, jotka olisivat muuten samankaltaisia. Täältä löytyy esimerkkejä hääpuvuista, jotka käyttävät pitsiä materiaalina.

Sifonki

Sifonki on pehmeä, ohut, kevyt materiaali, jota käytetään häämekoissa. Sifonkihelmat ovat nousseet morsianten suureen suosioon viime aikoina. Täältä löytyy esimerkkejä hääpuvuista, jotka käyttävät sifonkia materiaalina.

Kreppi

Kreppi on paksumpi, mutta erittäin pehmeä materiaali, jota löytyy morsiuspuvuista. Kreppi on melko Kallis kangas verrattuna muihin hääpuvuissa käytettyihin materiaaleihin. Täältä löytyy esimerkkejä hääpuvuista, jotka käyttävät kreppiä materiaalina.

Tylli

Tylli on toinen materiaali, jota löytyy lähes jokaisesta hääpuvusta. Tylli on kevyttä ja läpinäkyvää, jonka vuoksi se on suosittu materiaali erityisesti morsiuspukujen hihoissa ja yläosissa. Täältä löytyy esimerkkejä hääpuvuista, jotka käyttävät tylliä materiaalina.

Organza

Organza on ohut, hieman kovempi kangas jota käytetään joskus häämekkoissa. Organza on vaikea materiaali työstää ja siksi harvinaisempi. Täältä löytyy esimerkkejä hääpuvuista, jotka käyttävät organzaa materiaalina.

Mikado

Mikado on paksu ja kova, mutta erittäin elegantti materiaali jota käytetään hääpuvuissa. Mikadosta on helppo tehdä muotoja ja se mahdollistaakin hyvin ainutlaatuiset laikkaukset. Täältä löytyy esimerkkejä hääpuvuista, jotka käyttävät mikadoa materiaalina.

Satiini

Satiini on hieman kiiltävä materiaali, jota käytetään usein toissijaisena materiaalina häämekoissa. Täältä löytyy esimerkkejä hääpuvuista, jotka käyttävät satiinia materiaalina.

Lisäksi on useita materiaalja, joita käytetään hääpuvuissa, mutta harvoin päämateriaalina, joten emme listanneet niitä kaikkia. Yksi maininnan arvoinen on kuitenkin polyesteri, joka on täysin korvannut silkin moderneissa morsiuspuvuissa. Polyesteri hengittää merkittävästi paremmin kuin silkki. Harva morsian haluaa olla hikinen hääpäivänään ja siksi silkkisiä hääpukuja ei juuri löydy enää.

Tärkeä muistutus kaikille morsiammille: materiaalit näyttävät aina hyvältä kuvissa kiitos Photoshopin. On tärkeää nähdä materiaali itse ennen ostoa, jos haluaa välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Voit lukea lisää vinkkejä oppaastamme hääpuvun ostoon.