30. heinäkuuta 2024 (Kuva: Shutterstock/Pixel-Shot).
Useimmat perunoita käyttävät reseptit alkavat samalla tavalla: „Aloitetaan keittämällä ne“.Näin tehdessä jokainen yksityiskohta vaikuttaa lopputulokseen.Milloin perunat pitää suolata, jotta niistä tulee maukkaita?.
Perunat ovat nykyään monien ruokien perusruokaa.Monet ihmiset eivät voi kuvitella sunnuntailounasta ilman niitä.Ne tarjoillaan useimmiten lihan ja vihannesten kanssa.Perunoiden valmistus- ja tarjoilutapoja tuntuu kuitenkin olevan loputtomasti. Jotta voi valmistaa kaikenlaisia perusruokia muusista salaattiin, on hallittava perunoiden oikeaoppinen keittäminen.
Miten perunat on keitettävä? Aika on tärkeää
Perunoiden oikeaoppinen kypsentäminen on yksi perustaidoista, jotka meidän tulisi hallita keittiössä.Kypsennettynä ne ovat pehmeämpiä, mehukkaampia ja miellyttävämpiä syödä. Mutta kaikki riippuu yksityiskohdista.Muista kuutioida isommat perunat, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
Valmistusaika vaihtelee perunoiden koon mukaan:.
Kuinka paljon suolaa perunat tarvitsevat? Älä jätä tätä vaihetta ruoanlaitossa väliin
Suola reagoi eri tavoin eri elintarvikkeiden kanssa. Esimerkiksi sieniä ei pidä suolata liian varhaisessa vaiheessa kypsennystä, koska ne saattavat saada kovan rakenteen.Perunoiden kohdalla ei kuitenkaan pitäisi olla tällaisia huolia. Vesi kannattaa suolata ennen kuin perunat heitetään veteen ja vesi kiehuu. Tämän tekeminen ennen pääraaka-aineen heittämistä on tärkeä vaihe, joka antaa niille makua.Hyvä nyrkkisääntö on käyttää teelusikallinen suolaa jokaista 0,5 kiloa keitettyjä perunoita kohti.