KotiVinkkejä kotiinAamiaisen pitäisi olla kuiva.Me kerromme sinulle, mitä sinun pitäisi syödä

Aamiaisen pitäisi olla kuiva.Me kerromme sinulle, mitä sinun pitäisi syödä

Aamiaista ei turhaan kutsuta päivän tärkeimmäksi ateriaksi.Se on vastuussa aineenvaihdunnan stimuloinnista, verensokerin tasapainottamisesta ja tarvittavan energian antamisesta.Biokemistin ja hyvän ravitsemuksen bestseller-kirjailijan mukaan paras valinta on valita kuiva ateria, kuten munakas vihannesten kera.

Epävakaat glukoositasot? Aloita kuivalla aamiaisella

Monet meistä tarttuvat vaistomaisesti aamulla tuoreisiin hedelmiin, makeisiin leivonnaisiin tai kaurapuuroon pähkinöiden ja hedelmien kanssa, jota pidetään aamiaisen kuninkaana.

Sokeripitoisuuden vakauttaminen on äärimmäisen tärkeää erityisesti aivojen asianmukaisen toiminnan kannalta, kuten Jessie Inchauspé, ranskalainen biokemisti, bestseller-kirjailija hyvästä ravitsemuksesta ja Instagramissa nimimerkillä Glucose Goddess tunnettu vaikuttaja kertoo Vogue-lehden haastattelussa.

’Neuronit reagoivat tulehdukseen sokeripitoisuuden äkillisen nousun jälkeen.Voimme silloin tuntea ns.Aivosumun, joka ilmenee keskittymisvaikeuksina, muistivaikeuksina tai kroonisena väsymyksenä.Tämä lisää riskiä sairastua hermoston rappeutumissairauksiin, kuten Alzheimerin tautiin.Terveellinen ruokavalio on avain aivojen suojaamiseen näiltä sairauksilta.’ – huomauttaa asiantuntija.

Ja hän lisää, että olennainen osa terveellistä ruokavaliota on oikein koostettu aamiainen.

’On raportoitu, että valtaosalla väestöstä on epävakaat glukoositasot.Suolainen aamiainen on erinomainen keino torjua tätä ongelmaa’,’ – hän huomauttaa.

Miltä ihanteellinen aamiainen näyttäisi?

Mitä sinun pitäisi laittaa lautasellesi aamulla?

’Kahden munan munakas fetajuustolla ja tomaateilla on täydellinen ja tasapainoinen ateria, joka ehkäisee äkillisen glukoosipiikin, joka johtaa energian laskuun ja kulinaarisiin mielihaluihin.’ – neuvoo Inchauspé.

Tämä on vain yksi esimerkki.Kananmunien sijaan voimme valita muita proteiininlähteitä, kuten makeuttamatonta jogurttia, tofua tai maapähkinävoita.Voileivät, joissa on hapantaikinaa, täysjyväleipää, tahinia ja vihanneksia, kuivat kaurahiutaleet, joissa on pinaattia, kananmunaa, sieniä ja avokadoa, tai raejuusto, jossa on kirsikkatomaatteja, kurkkua, suolaa ja pippuria, sopivat myös.

’Tärkeintä on ehkäistä verensokerin piikkejä.Kun tällainen piikki tapahtuu, mitokondriomme ylikuormittuvat ja alkavat tuottaa vapaiksi radikaaleiksi kutsuttuja kemikaaleja, jotka vahingoittavat solujamme, mutaatioita DNA:ssa, johtavat hapetusstressiin ja tulehduksiin.’ – selittää asiantuntija.

Karkkien ystävien ei kuitenkaan tarvitse vääntää käsiään.Asiantuntijalla on heille käytännön neuvoja.

’Meidän ei tarvitse luopua sokerista kokonaan, opettelemme vain, milloin sitä kannattaa syödä, jotta siitä olisi mahdollisimman vähän haittaa terveydellemme.Muistetaan aloittaa päivä kuivalla maulla.Jos meillä on kova makeanhimo, syömme niitä jälkiruokana suolaisen aamiaisen jälkeen, ei koskaan aterian alussa’,’ – päättää Inchauspé.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit