KotiVinkkejä kotiinVoimmeko syödä banaania, jonka kuori on ruskea? Onko se jo rikki?

Voimmeko syödä banaania, jonka kuori on ruskea? Onko se jo rikki?

Banaanit ovat suosikkihedelmiä, joita löydämme usein keittiöstämme.Usein käy niin, että niitä poimittaessa odotamme, kunnes niiden iholle ilmestyy tummia pilkkuja, sillä silloin ne ovat kypsimmillään ja makeimmillaan.Kaikki banaanin täplät eivät kuitenkaan tarkoita, että hedelmät ovat edelleen käyttökelpoisia..

Banaanit – makea pohja jälkiruokille

Makeuden ansiosta tämä trooppinen hedelmä sopii erinomaisesti erilaisten jälkiruokien, kuten kakkujen, muffinien tai smoothien valmistukseen.Banaanit sisältävät runsaasti kaliumia ja vitamiineja, joten ne ovat loistava lisä tasapainoiseen ruokavalioon.Annamme niitä usein lapsille koulussa tai otamme ne mukaan töihin pikapalaksi.Huolimatta siitä, että ne ovat terveellisiä, meidän on oltava varovaisia ​​valittaessa ja kuluttaessamme niitä.

Onko tumma iho varoitusmerkki?

Kun banaani kypsyy, sen kuori tummuu vähitellen ja peittyy ruskeilla täplillä.Monet ihmiset pitävät näitä täpliä merkkinä siitä, että hedelmä on täysin kypsä ja valmis syötäväksi.No, on tärkeää tietää, että sen ei aina tarvitse olla niin.Jos banaanin hedelmäliha on vain hieman mustelma ja siinä on muutama ruskea pilkku, hedelmä on edelleen hyvä.Tällaiset banaanit ovat erinomainen valinta leivontaan tai smoothieihin, koska ne ovat luonnostaan ​​makeita eikä niihin usein tarvitse lisätä sokeria.

Milloin banaani on vaarallinen?

Tummat täplät iholla voivat kuitenkin joskus kätkeä epämiellyttävän yllätyksen.Jos huomaat, että massassa on ruskeiden täplien lisäksi myös punaisia ​​pisteitä, tämä on varoitusmerkki.Banaanit voivat saada nigrospora-nimisen sienen tartunnan, ja tällaisten hedelmien syöminen voi johtaa terveysongelmiin.Siksi, jos banaanin sisälle ilmestyy pitkä tummanpunainen viiva sen leikkaamisen jälkeen, se tulee heti heittää pois.

Banaanit ovat terveellinen ja maukas lisä ruokavalioon, mutta on tärkeää kiinnittää huomiota niiden oikeaan valintaan.Siksi ennen jokaista puremista tähän makeaan hedelmään tarkista, että se on todella kunnossa.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit