KotiVinkkejä kotiinÄlä heitä kahvinporoja pois.Ripottele sitä nurmikolle ja ratkaiset epämiellyttävän ongelman

Älä heitä kahvinporoja pois.Ripottele sitä nurmikolle ja ratkaiset epämiellyttävän ongelman

9. 8. 2024 (Kuva: shutterstock/Thijs de Graaf).

Kahviporot ovat keittiöjätettä, jolla on monia muita käyttötarkoituksia.Se on ihanteellinen komposti erityisesti happoa rakastaville kasveille.Kuitenkin käy ilmi, että puutarhassa sitä ei käytetä vain tässä roolissa.Kahviporot ovat jotain, joka estää tuholaisia ​​vierailemasta nurmikoillamme..

Kahviporot on pitkään arvostettu niiden ravitsemuksellisten ominaisuuksien vuoksi, joita käytämme laajasti puutarhassa.Käytämme sitä lannoittamaan happoa rakastavia kasveja tai rikastamaan kompostia.Espressokoneiden omistajat voivat erityisen hyvin, koska puutarhassa käytettävän kahvinporon tulee olla maidotonta ja sokeritonta.Kuinka käyttää sitä epämiellyttäviä tuholaisia ​​vastaan?.

Kahviporot etanoita vastaan

Kahviporot toimivat etanoiden pelotteena kahdella tasolla: niiden koostumus ja kofeiini pelottelevat niitä. Kahvin kofeiinilla on myrkyllinen vaikutus etanoihin, koska se ärsyttää niiden hermostoa.Tämä aiheuttaa nilviäisten hajoamisen ja liikkumisvaikeuksia.Suurempina määrinä tämä aine voi aiheuttaa häiriöitä etanoiden lihaksissa, jolloin ne halvaantuvat ja kuolevat.

Toisaalta kahviporojen löysä rakenne ei sovi etanoille kovinkaan hyvin.Pienet hiukkaset tarttuvat nilviäisen kehoon, mikä vaikeuttaa sen liikkumista tehokkaasti.Käytännössä nämä kahvinporotuholaiset välttävät suuria kaaria; kestää vain vähän kofeiinia estääkseen heitä käymästä nurmikollasi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että sen käytön jälkeen koko puutarhan etanakanta vähenee puoleen..

Etanat, kotitalot & jauhettu kahvi on avioliitto, joka on tehty helvettiin!

Kuten ’im no gardener’ -niminen tiktokerho sanoo verkossa: Etanat ja kotilolat vihaavat kahvia, joten ripottele käytettyä kahvinporoa rakkaille kasveille, niin etanat pysyvät poissa.

Kuinka käyttää kahvinporoja etanoihin?

Ollakseen tehokas, kahvinporoa tulee ripotella säännöllisesti suojattaville alueille, erityisesti kasvien ympärille tai nurmikon reunoihin. On tärkeää pitää poro kuivana – märkä kerros voi olla vähemmän tehokas ja hajoaa nopeammin.Kahviporokerros on myös hyvä uusia muutaman päivän välein, varsinkin sateen jälkeen.Sen käytössä on myös se etu, että tämä keittiöjäte on loistava lannoite.Se sisältää typpeä, joka on välttämätöntä vihreiden kasvien kasvulle ja jota erityisesti arvostavat happoa rakastavat kasvit, kuten havupuut, rododendronit, hortensiat ja mustikat.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit