KotiVinkkejä kotiinOletko uninen ja väsynyt kahvin jälkeen? Teet yhden pienen virheen

Oletko uninen ja väsynyt kahvin jälkeen? Teet yhden pienen virheen

Aromaattinen ja maukas, monelle se on pakollinen osa aamupalaa (ja kun se täyttää myös asunnon aromillaan aamulla, se antaa kotitaloudelle merkin, että on aika löytää energiaa toimintaan).Hänen pääroolinsa? Stimuloi.Joskus sillä voi kuitenkin olla päinvastainen vaikutus.Miksi kahvi tekee sinut uneliaaksi sen sijaan, että se stimuloi? Todennäköisesti teet yksinkertaisia ​​virheitä.Huonot tavat tuhoavat kahvin halutun vaikutuksen hetkessä..

’Vähän musta’, nopeasti humalassa juuri ennen töihin lähtöä? Entä todella iso cappuccino, jonka päällä on oikea määrä vaahdotettua maitoa, siemaillen ilman kiirettä, jotta voit nauttia sen mausta? Niin paljon ihmisiä, niin monia erilaisia ​​tapoja.

Kuitenkin aina kun kuppi mustaa juomaa ilmestyy pöydälle, yleensä ensimmäisenä aamuna, sillä on yksi perusrooli – oikein stimuloi toimintaa ja anna energiaa koko päiväksi.Joskus näin ei kuitenkaan ole.Miksi ei ole?

Miksi en halua nukkua samalla kun juon kahvia? Tässä syyt

Mustat pavut, jotka muuttuvat aromaattisiksi juomiksi, sisältävät runsaasti kofeiinia , joka stimuloi hermostoa.Saapuessaan kehoomme se stimuloi aivoja ja kehoa, vähentää henkistä ja fyysistä väsymystä ja samalla lisää keskittymiskykyä ja energiaa.

Ruoansulatuskanavasta suhteellisen nopeasti imeytyvä kofeiini vaikuttaa jo 5 – 30 minuuttia mustan juoman juomisen jälkeen.Sitten se salpaa adenosiinireseptoreita, mikä lisää katekoliamiinien tuotantoa ja serotoniinin, dopamiinin ja adrenaliinin vapautumista. Kahvin juomisen jälkeen aivomme toimivat paremmin ja keskittymiskykymme paranee merkittävästi.

Joten kun kurkotamme kahvia, meillä on yksi tavoite mielessä – stimuloi kehoa ja ehkäisee jäännösväsymystä.Mutta entä jos se ei onnistu?

Mitä tarkoittaa uneliaisuus kahvin juomisen jälkeen? Älä huoli: se on normaali ilmiö.

Sen sijaan, että olisit valmis toimintaan, tekisikö mieli taas makaa sängyssä? Uneliaisuus kahvin jälkeen , vaikka joskus yllättävääkin, ei ole epätavallista – itse asiassa se on yleinen ilmiö, joka voi koskea jokaista enemmän tai vähemmän.Kuinka on mahdollista, että stimuloiva aine voi aiheuttaa selittämätöntä väsymystä ja joskus voimakasta päänsärkyä? Asiantuntijat perustelevat.

Kahvin vaikutus riippuu monista tekijöistä – tämän luettelon yläosassa asiantuntijat mainitsevat kofeiinin sietokyvyn ja ruumiinpainon.Tämä tarkoittaa, että juoma ei aina anna sinulle energiaa.Tietyissä olosuhteissa sillä voi olla täysin päinvastainen vaikutus – apatian tai väsymyksen tila.Silloin keho tottuu jatkuviin kofeiiniannoksiin.Sitten kahvi lakkaa vaikuttamasta adenosiinireseptoreihin eikä vähennä uneliaisuutta.Tämä on kuitenkin vasta alkua.

Miksi olen uninen kahvin jälkeen? Asiantuntijat selittävät syyt

Kofeiini vaimentaa entisestään adenosiinin, kemiallisen yhdisteen, joka vaikuttaa uni-valveilusyklin säätelyyn, vaikutusta. Kun kehon kofeiinitaso laskee, adenosiini alkaa toimia intensiivisemmin – ja tämä johtaa lopulta väsymykseen ja uneliaisuuteen.

Kahvi lisää myös kortisolia , stressihormonia, joka voi edistää väsymyksen tunnetta pitkällä aikavälillä.Mustaan ​​juomaan lisätty sokeri (sekä erilaiset makeat välipalat, joita nautimme aamukahvimme kanssa) ei myöskään auta.Se prosessoituu elimistössä paljon nopeammin kuin kofeiini ja voi aiheuttaa uneliaisuutta.

Kuinka estää liiallista uneliaisuutta kahvin jälkeen? Ota käyttöön nämä yksinkertaiset tavat

Kun sinusta tuntuu, että kahvi ei stimuloi sinua, vaan päinvastoin, tekee sinut melkein välittömästi uneliaaksi , luovuta maidon tai sokerin lisäämisestä.Klassinen ’pieni musta’ on paljon parempi valinta.Sen sisältämä kofeiini vaikuttaa nopeammin, stimuloi ja antaa energiaa.

Kun juot kahvia, yritä olla yhdistämättä sitä runsaasti hiilihydraatteja ja sokereita sisältäviin ruokiin.Jos kieltäydyt makeista leivonnaisista mustasta juomasta, huomaat nopeasti eron sen vaikutuksessa.

On myös hyvä olla kurottamatta kupillista aromaattista juomaa liian myöhään tunnissa.Kofeiinin nauttiminen noin 5-6 tuntia ennen nukkumaanmenoa häiritsee melatoniinin tuotantoa, mikä auttaa sinua nukahtamaan ja sen seurauksena untasi.Joten luovu huonoista tavoistasi ja kahvi lakkaa pian tekemästä sinua uneliaaksi.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit