KotiVinkkejä kotiinVain muutama suupala päivässä.Ne tukevat sydäntä ja alentavat verenpainetta

Vain muutama suupala päivässä.Ne tukevat sydäntä ja alentavat verenpainetta

Ne lievittävät stressiä ja rauhoittavat hermoja, ovat todistetusti lääke raskauden aikaiseen pahoinvointiin ja närästykseen, ja tutkimusten mukaan ne saattavat vähentää sydänsairauksien riskiä.Katso, miksi on hyvä pitää aina muutama manteli käsillä.

Vaikka mantelit ovat saaneet kuuluisan tittelin „pähkinöiden kuningas“, ne eivät ole pähkinöitä.Ne ovat mantelipuun siemeniä.Ravitsemusasiantuntijat ja lääkärit arvostavat niitä niiden runsaan ravintoarvon vuoksi.Ne ovat peräisin Lähi-idästä, mutta niitä on helppo ostaa kaupoista.Mutta miksi sinun pitäisi tarttua niihin?

Ovatko mantelit terveellisiä? Mihin mantelit ovat hyviä?

Mantelia kutsutaan usein yhdeksi jaloimmista pähkinöistä.Ne ovat B2-vitamiinin, kuitujen ja rasvahappojen lähde ja sisältävät myös monia kivennäisaineita.Tämän ansiosta niillä on suotuisa vaikutus kehoon, ne torjuvat sydänsairauksia ja auttavat torjumaan pahoinvointia, stressiä tai närästystä. On syytä mainita, että mantelit ovat yksi maailman parhaista E-vitamiinin lähteistä, jota kutsutaan „nuoruuden vitamiiniksi&#8220.

Astonin yliopiston brittitutkijoiden tutkimuksen mukaan mantelit vähentävät sydänsairauksien riskiä. He raportoivat myös parantuneesta verenkierrosta ja alhaisemmasta verenpaineesta. Lisäksi mantelit lisäävät insuliinivastetta ja alentavat LDL-kolesterolia henkilöillä, joilla on esidiabetes, mikä vähentää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen.Yhdysvaltalaisen Loma Linda -yliopiston tutkijat tekivät nämä johtopäätökset vuonna 2010.

Kenen pitäisi syödä manteleita?

Koska mantelit sisältävät runsaasti magnesiumia ja B-vitamiineja, ne vaikuttavat hermoston moitteettomaan toimintaan, edistävät muistia ja ajatteluprosesseja sekä vaikuttavat masennuslääkkeinä. Kroonisen stressin kanssa kamppailevien ihmisten tulisi siksi varmistaa, että heidän ruokavaliossaan on manteleita.

Mantelit ovat runsas proteiinin lähde.Niissä on sitä enemmän kuin joissakin palkokasveissa.Siksi ne ovat suositeltava osa kasvisruokavaliota. Lisäksi mantelit tuovat helpotusta raskaana oleville naisille – ne ovat lääke aamupahoinvointiin ja närästykseen.Lisäksi manteleiden sisältämä foolihappo tukee raskauden kehitystä.

Lisäksi mantelit edistävät rasvanpolttoa. Manteleiden sisältämät tyydyttymättömät rasvahapot estävät rasvan kertymistä ja säätelevät aineenvaihduntaa.Mantelit sisältävät myös runsaasti kuitua, joka täyttää tehokkaasti vatsaa ja antaa pitkäkestoisen kylläisyyden tunteen.

Kuinka monta mantelia voit syödä päivässä?

Mantelit ovat erittäin ravitsevia, mutta ne ovat myös energiapitoisia. 100 grammaa näitä pähkinöitä sisältää 50 grammaa rasvaa, mikä kattaa täysin aikuisen päivittäisen ravintoaineen tarpeen.Kalorien osalta 100 g manteleita sisältää noin 580 kcal.

Jotta voisit nauttia manteleiden hyödyllisistä vaikutuksista, on tärkeää kuluttaa niitä kohtuudella. Asiantuntijat suosittelevat sisällyttämään ruokavalioon vain kourallisen näitä pähkinöitä muutaman kerran viikossa tai muutaman palan päivässä (noin 28 g). Korkean kaloripitoisuutensa vuoksi liikaa syöty manteli voi aiheuttaa painonnousua (sekä ummetusta).Siksi niitä tulisi pitää muiden ruokien korvikkeena eikä täydentävänä välipalana.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit