KotiKeittiö ja ruokailutilaMelkein kaikki ovat unohtaneet tämän vanhan lajikkeen: Tällaisia ​​omenia ei myydä kaupoissa!

Melkein kaikki ovat unohtaneet tämän vanhan lajikkeen: Tällaisia ​​omenia ei myydä kaupoissa!

Jos luulet tuntevasi kaikki Slovakiassa saatavilla olevat omenalajikkeet, olet ehkä missannut yhden mielenkiintoisimmista lajikkeista – Starking apples.

Tällä hieman unohdetulla lajikkeella ei ole vain rikas historia, vaan myös ainutlaatuinen maku, jota erityisesti perinteisten jälkiruokien ystävät arvostavat.

Ota selvää, mihin resepteihin nämä omenat sopivat parhaiten ja miten voit kasvattaa niitä omassa puutarhassasi..

Portaali newsy.gotujmy muisti tämän poikkeuksellisen lajikkeen, josta puhumme lisää tässä artikkelissa.

Perinteiset omenat poikkeuksellisella maulla

Yksi parhaista omenalajikkeista Starking apple on peräisin Yhdysvalloista ja jalostettiin vuonna 1921 Red Delicious -lajikkeen luonnollisena mutaationa..

Erinomaisen maun ja visuaalisten ominaisuuksiensa ansiosta Starking saavutti nopeasti suosion..

Tämän lajikkeen hedelmät ovat keskikokoisia, kartiomaisia ​​ja niissä on sileä, tummanpunainen kuori , jotka voivat muuttua intensiivisiksi karmiininpunaisiksi.

Starkingin kirsikanpunaiset hedelmät ovat erittäin houkuttelevia, joten ne ovat suosittu valinta jälkiruokaomeniksi..

Yksi Starking-omenoiden suurimmista eduista on niiden hedelmäliha – mehukas, rapea ja hieman makea. .

Toisin kuin monet nykyaikaiset lajikkeet, jotka menettävät kiinteytensä muutaman päivän poimimisen jälkeen, Starking pysyy tuoreena pitkään..

Siksi se on ihanteellinen valinta hillokkeiden ja välipalojen valmistukseen..

Lisäksi nämä omenat ovat suhteellisen kestäviä mekaanisia vaurioita vastaan , mikä helpottaa niiden varastointia ja kuljettamista.

Starking-omenoiden ainutlaatuinen maku

Starking-omenoiden maku on todella ainutlaatuinen.

Applen ystävät arvostavat niiden makeutta, mutta ei liian intensiivistä , jota täydentää herkkä, hieman hapan pohjasävy..

Tämä yhdistelmä tekee Starkingista ihanteellisen lisäyksen jälkiruokille, kuten omenapiirakkaille, hillokkeille ja vaahdoille.

Näiden omenoiden sokeripitoisuus on niin korkea, että ne sopivat erinomaisesti makeuttaviin ruokiin ja ovat täydellisiä niille, jotka yrittävät vähentää puhdistetun sokerin käyttöä.

Starking-omenoilla on myös ainutlaatuinen rakenne – niiden hedelmäliha on kiinteää, mutta katkeaa helposti purettaessa, mikä tekee niistä miellyttävän kokemuksen raa’ina.

On kuitenkin syytä pitää mielessä, että herkkunsa vuoksi ne eivät sovellu pitkäaikaiseen leivontaan..

Ne voivat hajota korkeissa lämpötiloissa , joten ne sopivat paremmin nopeisiin jälkiruokiin, kuten piirakoihin tai omenalastuihin.

Kuinka kasvattaa Starking-omenapuu puutarhassasi?

Jos haaveilet omasta Starking-omenapuusta puutarhassasi, meillä on sinulle hyviä uutisia – tämä lajike ei ole liian vaikea kasvattaa , vaikka se vaatiikin oikeat olosuhteet.

Omenat kasvavat parhaiten aurinkoisissa paikoissa , hyvin valutetussa, hedelmällisessä maaperässä.

On kuitenkin huomattava, että Starking on kohtalaisen kestävä , joten talvipeite voi olla tarpeen kylmemmällä alueella.

Starking-puulla on taipumus muodostaa rönsyilevä kruunu ja siksi tarvitsee runsaasti tilaa.

Säännöllinen karsiminen on välttämätöntä varmistaakseen riittävän ilmankierron hedelmien ympärillä , mikä estää sienitauteja.

Starking kukkii suhteellisen myöhään , joten se välttää kevätpakkaset, mikä on toinen etu Slovakian ilmastossa.

Mitä Starking-omenoista voidaan tehdä?

Starking-omenat ovat ihanteellisia erilaisiin jälkiruokiin , erityisesti niihin, jotka vaativat mehukkaita ja makeita hedelmiä.

Voit käyttää niitä perinteisen omenapiirakan valmistukseen , jossa niiden hieman hapan maku erottuu kauniisti makean taikinan kanssa.

Ne ovat myös hyviä omenasoseen valmistukseen , joka on täydellinen lisä pannukakkuihin, frittereihin tai paahtoleipää.

Intensiivisen värinsä ansiosta Starking-omenat ovat myös erinomaisia ​​ hillokkeiksi, joille ne antavat kauniin punaisen värin.

Voit myös lisätä niitä hedelmäsalaatteihin , joissa niiden mehukkuus ja rapeus tuovat mielenkiintoisen koostumuksen.

Kannattaa myös kokeilla Paistetut Starking Apples esimerkiksi kanelin ja saksanpähkinöiden kera – tämä on yksinkertainen mutta erittäin maukas jälkiruoka, joka tekee varmasti vaikutuksen vieraasi.

Paluu perinteisiin lajikkeisiin

Vaikka tätä omenalajiketta on enää vaikea löytää kaupoista, onneksi vielä löytyy harrastajia, jotka yrittävät pelastaa vanhoja lajikkeita ja tuoda ne takaisin yleisöön.

Tämän ansiosta voimme taas nauttia niiden ainutlaatuisesta mausta. .

Näiden perinteisten lajikkeiden elvyttäminen on tärkeää myös biologisen monimuotoisuuden näkökulmasta, koska se lisää hedelmäpuiden geneettistä vaihtelua ja edistää terveellisempää ekosysteemiä.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan näitä unohdettuja omenoita, paras tapa on käydä paikallisilla viljelijöiden markkinoilla, luomuerikoisliikkeissä tai ottaa yhteyttä suoraan pienviljelijöihin.

Näin pääset käsiksi, vaikka sinulla ei olisikaan mahdollisuutta kasvattaa niitä. .

Kokeile näitä omenoita ja löydä unohdettu maku menneisyydestä , jotka voivat rikastuttaa ruokavaliotasi samalla kun tuet paikallisia viljelijöitä.

Hyvää ruokahalua!

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit