KotiVinkkejä kotiinParas aika leikata nurmikko.Saat sen paksuksi ja vihreäksi

Paras aika leikata nurmikko.Saat sen paksuksi ja vihreäksi

Rehevä, vihreä nurmikko, jossa ei ole kuivia teriä tai kaljuja kohtia – se on vaikutus, jonka jokainen puutarhuri haluaa saavuttaa.Hyvän nurmikon ylläpitämiseksi on kiinnitettävä erityistä huomiota leikkaamiseen..

Se voi olla riskialtis tehtävä, etenkin kesällä, kun sää on kuuma ja vaihteleva.Kaikki eivät muista, että myös vuorokaudenaika on tärkeä.Mihin kellonaikaan se pitäisi ajoittaa? Voiko märkää ruohoa leikata? Selvitetään nurmikkoa koskevat epäilyksesi.

Kuinka usein nurmikko pitäisi leikata kesällä?

Vaikka huomaisitkin, että ruoho kasvaa tähän aikaan vuodesta hitaammin, ruohonleikkuuta ei kannata lopettaa kokonaan.Samalla on tärkeää muistaa, että säätö ei saisi olla liian radikaali. Yleensä suositellaan, että nurmikko leikataan 1/3 sen pituudesta. Leikkuun jälkeen terien pitäisi olla neljästä kuuteen tuumaa pitkät.Kuinka usein ruohonleikkuri on käynnistettävä? Kesällä on parasta leikata joka toinen viikko.

Tämä estää pintaa kuivumasta liikaa.Nurmikko on kuin vihreä matto, ilman rumia kaljuja kohtia ja kuivuneen ruohon näkymistä.

Kello kädessä – mihin aikaan päivästä nurmikko leikataan?

Vaikka monet meistä ovat odottaneet kuukausia kesälämpötiloja, ne eivät ole parhaat olosuhteet puutarhanhoitoon.Ensinnäkin ruohonleikkuu on melkoinen ponnistus, joka voi olla helleaallon aikana vakava rasitus keholle.Toiseksi voimakas auringonvalo ei ole hyväksi kasvien kunnolle, joiden on palaututtava niiton jälkeen. On parempi välttää ruohonleikkuuta klo 11-11 välillä.a 16.Kun lämpötila on korkeimmillaan.

Leikkaa aamulla (kun kaste häviää) tai iltapäivällä. Asiantuntijat suosittelevat nurmikon leikkaamista klo 16. 00-18. 30 välillä.Lämpöä ei enää virtaa taivaalta ja joustavat terät kestävät paremmin vaurioita.Liiallisen veden haihtumisen vaara katoaa, joten nurmikko voi uudistua menestyksekkäästi.

Voiko nurmikon leikata sateen jälkeen?

Märän ruohon niittäminen ei ole hyvä idea, useista syistä.Tämä pätee sekä silloin, kun nurmikko on märkä sateen jälkeen, että silloin, kun aamukaste on asettunut siihen.Miksi silloin ei kannattaisi tarttua ruohonleikkuriin?

  • Kosteus luo ihanteelliset olosuhteet haitallisten mikro-organismien kasvulle. Jos leikkaa märkää ruohoa, on vaarana, että nurmikolle kehittyy tauteja, joita on hyvin vaikea hävittää.
  • Märät ruohonleikkuuterät ovat yleensä hieman taipuneita. Niittämällä niitä tällaisissa olosuhteissa on vaikea saada tasaista pintaa. Nurmikko näyttää laiminlyödyltä.
  • Tämä aiheuttaa teknisiä ongelmia. Sähkökäyttöisten ruohonleikkureiden tapauksessa tarkkaamattomuus voi aiheuttaa sähköiskun. Käytätkö bensiinikäyttöistä ruohonleikkuria? Ruohonleikkuu sateen jälkeen ei ole vailla haittoja. Märät terät tarttuvat ruohonleikkurin teriin ja estävät koneen tasaisen kulun. Ruohonleikkuun jälkeinen siivous vie paljon aikaa. Ruohonleikkuun jälkeen siivoaminen on hyvin aikaa vievää.
  • Emilia
    Emilia
    Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

    Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

    Viimeaikaiset kommentit