KotiKeittiö ja ruokailutilaMiksi syödä aurinkokuivattuja tomaatteja useammin? Aloita TÄNÄÄN, sillä edes tuoreet eivät pysty...

Miksi syödä aurinkokuivattuja tomaatteja useammin? Aloita TÄNÄÄN, sillä edes tuoreet eivät pysty tähän (RESEPTI)!

Kuivatut tomaatit ovat todellinen ravintopommi, ja niiden säännöllisellä nauttimisella on erittäin positiivinen vaikutus terveyteesi.

Niiden rikas sisältö antioksidantteja, vitamiineja, kivennäisaineita ja kuituja tekee niistä loistavan lisän terveelliseen ruokavalioon.Tämänpäiväisessä artikkelissa opit, miksi niitä kannattaa herkutella päivittäin, sekä täysin helpon reseptin niiden valmistukseen.

Mitkä ovat niiden terveysvaikutukset?

Aurinkokuivattuja tomaatteja ei ole vain maukas vaan myös terveellinen välipala, joka tarjoaa monia etuja kehollemme.Esittelemme ne yhdessä:

1.Rikas lykopeenin lähde

Lykopeeni on voimakas antioksidantti, joka auttaa suojaamaan soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.Sen pitoisuus kuivatuissa tomaateissa on jopa kymmenen kertaa suurempi kuin tuoreissa tomaateissa, joten ne ovat todellinen aarre terveydellemme.

Lykopeeni on yhdistetty joidenkin syöpien , erityisesti eturauhasen ja ruoansulatuskanavan syöpien ehkäisyyn.

2.Sydämen terveyden edistäminen

Aurinkokuivatut tomaatit sisältävät kaliumia, joka auttaa säätelemään verenpainetta.Kuitu tukee sydämen terveyttä alentamalla „huonoa&#8220kolesterolia.

3.Vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde

Kuivatut tomaatit ovat hyvä A- ja C-vitamiinien lähde, jotka vahvistavat immuunijärjestelmää.Ne sisältävät myös rautaa, joka on tärkeää punasolujen tuotannossa.

4.Tukevat ruoansulatusta

Aurinkokuivattujen tomaattien sisältämä kuitu edistää tervettä ruoansulatusta ja ehkäisee ummetusta.

5.Maukas ja monipuolinen käyttö

Kuivatut tomaatit antavat makua ja väriä moniin ruokiin.Voit lisätä niitä salaatteihin, pizzoihin, pastoihin tai yksinkertaisesti nauttia niitä välipalana.

6.Pitkä säilyvyysaika

Tomaattien kuivaaminen tekee niistä pitkään säilyviä ja on käytännöllinen tapa nauttia niiden mausta myös sesongin ulkopuolella.

7.Lisääntynyt ravintoaineiden imeytyminen

Kuivaus ja öljyn lisääminen lisäävät lykopeenin ja muiden ravintoaineiden imeytymistä elimistöön.

Yksinkertainen resepti uunikuivattujen tomaattien valmistukseen

Tarjoamme sinulle vaatimattoman reseptin aurinkokuivattuja tomaatteja varten, jotka sopivat erinomaisesti esimerkiksi pastan kanssa tai levitteisiin.

Kuka tahansa voi valmistaa niitä ja ne maistuvat jopa paremmilta kuin ostetut.

Yksinkertainen resepti kotitekoisiin kuivattuihin tomaatteihin youtube-kanavalta Cook with Brains.

Tarve:

400 g kirsikkatomaatteja.

suola.

kuivattu timjami.

kuivattu basilika.

3 valkosipulinkynttä.

oliiviöljyä.

Menettely:

Kirsikkatomaatit leikataan puoliksi. Aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Tomaatit Mausta suolalla. Ripottele päälle timjamia ja basilikaa.

Aseta leivinpelti 150 °C:n esilämmitettyyn uuniin ja paista 50 minuuttia.

Avaa ovi välillä paistamisen aikana, jotta höyry pääsee ulos.

Kuudenkymmenen minuutin kuluttua paista vielä 70 minuuttia 125 °C:ssa.

Poista tomaatit uunista ja anna jäähtyä.

Kovalla alustalla viipaloi valkosipuli viipaleiksi.

Aseta tomaatit astiaan.Lisää valkosipuli ja sekoita.

Laita vihannekset purkkiin.Kaada kaada oliiviöljyä purkin päälle, sulje purkki kannella ja säilytä.

Voidaan tarjoilla.

Toivotamme teille hyvää makua!

Video-ohjeet.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit