KotiKeittiö ja ruokailutilaAvasimme kupin talvella ja kaduimme, ettemme tehneet enemmän kesällä: HUNAJA-pikkelöityjä tomaatteja –...

Avasimme kupin talvella ja kaduimme, ettemme tehneet enemmän kesällä: HUNAJA-pikkelöityjä tomaatteja – maukkaampaa et löydä!

Hunajaisessa suolavedessä marinoituja tomaatteja ei ole vain maukkaita, vaan myös terveellisiä.

Tämä resepti sousparkista on herkullinen, ja tulet varmasti arvostamaan sitä talvella, kun avaat purkin tätä herkkua!

Jopa lapseni, jotka eivät muuten oikein pidä tomaateista, pitävät tällä reseptillä valmistetuista tomaateista.

Kokeile ehdottomasti, se on loistava lisuke ympäri vuoden.

Hunajaa ja tomaatteja

Hunajan ja tomaattien yhdistelmä ei ole vain herkullinen, vaan myös erittäin terveellinen.

Hunaja lisää tomaatteihin luonnollista makeutta , joka muodostaa kauniin kontrastin niiden happamuuden kanssa.Tämä luo tasapainoisen ja monitahoisen maun.

Lisäksi hunaja korostaa tomaattien luonnollista makua ja lisää syvyyttä.

Mutta kyse ei ole vain mausta, vaan hunajalla on luonnollisia antibakteerisia ominaisuuksia , jotka auttavat pidentämään tomaattien säilyvyyttä ja suojaavat niitä homeelta.

Hunajan ja tomaattien yhdistelmä sisältää runsaasti vitamiineja (erityisesti C- ja A-vitamiineja), kivennäisaineita (kaliumia, rautaa) ja antioksidantteja.Nämä aineet tukevat immuunijärjestelmää, parantavat ruoansulatusta ja vaikuttavat suotuisasti sydämen terveyteen.

Hunajaisessa suolavedessä olevat tomaatit ovat erinomainen välipala sellaisenaan, mutta niitä voidaan käyttää myös osana salaatteja, voileipiä tai lisäkkeenä lihan kanssa.

Miksi hunajasuolattu suolavesi sopii erinomaisesti tomaateille?

Kuoren pehmentäminen: Hunajainen suolavesi pehmentää kevyesti tomaattien kuorta ja tekee niistä miellyttävämpiä syödä.

Maun tunkeutuminen: Hunajasuolaliuos tunkeutuu vähitellen tomaattien lihaan ja rikastuttaa niiden makua.

Karamellisävyn luominen: Kuumennettaessa hunaja karamellisoituu, jolloin tomaatit saavat hienovaraisen karamellisävyn.

Hunajatomaattien valmistukseen tarvitaan:

4 kg tomaatteja.

8 sipulia.

1 tl sinapinsiemeniä per kuppi.

Basilika.

1 l vettä.

1 rkl suolaa.

3 rkl rakeista sokeria.

1 rkl hunajaa.

1 tl sitruunahappoa.

Menettely:

Tässä reseptissä on parasta käyttää kirsikkatomaatteja, joissa on paksu, kiinteä kuori.

Mutta tomaatit eivät saa olla ylikypsiä.Älä myöskään käytä pehmeitä tai vahingoittuneita paloja.

Ainekset on ilmoitettu 1 litran purkkia kohti. Pese tomaatit.

Puhdista sipuli ja leikkaa se neljään osaan.

Pikkelöi tomaatit purkkiin sipulien kanssa .

Lisää tuoreita basilikan lehtiä. .

VINKKI: .

Basilikalla on selvä aromi ja maku, joten muutama lehti kuppia kohti riittää. .

Voit valita tomaatteja kahdessa eri värissä, jotta purkit näyttäisivät myös kauniilta.

Kaada niiden päälle kiehuvaa vettä. Peitä ja jätä 20 minuutiksi.

Siivilöi sitten vesi, lisää suola, sokeri, hunaja ja sitruunahappo.

Sekoitetaan hyvin sekoitetaan ja kiehautetaan. Lisää sinapinsiemeniä purkkeihin.

Kaada joukkoon valmis suolavesi.

Sulje kannet kunnolla.

Käännä purkit lopuksi ylösalaisin ja kääri ne huopaan.

Säilytä pimeässä ja viileässä paikassa .

Näin valmistetut tomaatit maistuvat hyvältä.

Hunajan ansiosta niissä on hieman makea maku ja niistä tulee omaperäinen alkupala tai osa herkullista salaattia.

Hyvää ruokahalua!

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit