KotiVinkkejä kotiinParantaa ruoansulatusta, nuorentaa, auttaa voittamaan stressin.Juo lasillinen päivässä

Parantaa ruoansulatusta, nuorentaa, auttaa voittamaan stressin.Juo lasillinen päivässä

Granaattiomenamehu lievittää refluksitautia, parantaa ruoansulatusta, torjuu stressiä, nuorentaa, alentaa sokeripitoisuutta.Kuulostaa ihan terveyseliksiiriltä! Eikä vain sitä, sillä on myös monia vitamiineja, antibakteerisia ja antiviraalisia vaikutuksia.Sen nauttimiselle ei käytännössä ole vasta-aiheita, ja se on herkullista! Mitä sinun pitäisi tietää granaattiomenamehusta? Milloin sitä pitäisi käyttää?.

Granaattiomena – mikä hedelmä se on?

Granaattiomenat ovat yhä suositumpia Puolassa.Tämä hedelmä kasvaa Välimeren alueella, mutta nykyään sitä voi ostaa helposti lähes kaikista markkinoista.Granaattiomenan hedelmäliha koostuu tyypillisistä mehukkaista siemenistä.

Granaattiomena sopii erinomaisesti salaatteihin, jälkiruokiin ja jälkiruokiin.Makean ja suolaisen yhdistelmistä pitäville se on maukas lisuke fetajuuston tai halloumijuurikkaan kanssa maustetuille vihanneksille, grillatuille vihanneksille, kermaisille pateille tai hummukselle sekä paistetulle kalalle tai lihalle.

Granaattiomenasta voidaan tehdä myös mehua.Sitä suositellaan myös luonnollisena ravintolisänä, joka auttaa monien vaivojen hoidossa.

Granaattiomenamehun terveysominaisuudet.Hyviä uutisia diabeetikoille

Granaattiomena ja myös granaattiomenamehu on vähäkalorinen – 100 g hedelmässä on vain 83 kaloria.Siksi Sitä voivat turvallisesti juoda ihmiset, joilla on diabetes 2.Tyypin 2 diabetesta sairastavat, insuliiniherkät ja vähennysruokavaliota noudattavat. Lasillinen granaattiomenamehua suositellaan jopa kotikonstein, jolla voidaan nopeasti alentaa glykemiaa (verensokeria).

Lisäksi hedelmä sisältää runsaasti terveyttä edistäviä ravintoaineita. Granaattiomena on nomen omen vitamiinipommi. Se sisältää B-vitamiineja, C-, E- ja K-vitamiineja sekä useita kivennäisaineita : kaliumia, fosforia, sinkkiä, kuparia, mangaania ja magnesiumia.

Granaattiomenamehu parantaa ruoansulatusta ja ehkäisee refluksitautia

Jos kärsit refluksista tai närästyksestä, epämiellyttävästä polttavasta tunteesta ruokatorvessa, röyhtäilystä tai refluksista, juo lasillinen granaattiomenamehua ja oireesi häviävät, sillä sillä on neutraloiva vaikutus ruoansulatus mehuihin ja sillä on rauhoittava vaikutus ruoansulatuselinten limakalvoihin.

Granaattiomena auttaa myös ripulin, pahoinvoinnin, vatsakivun sekä maha- ja pohjukaissuolihaavojen hoidossa. Kuitupitoisuutensa ansiosta granaattiomenamehu nopeuttaa aineenvaihduntaa ja aineenvaihduntaa ja on luonnollinen prebiootti.

Granaattiomenalla on positiivinen vaikutus hermostoon ja naishormoneihin

Merkittävän B-vitamiinimäärän ansiosta tämä juoma vaikuttaa myönteisesti hermoston toimintaan ja lievittää stressiä.Sitä suositellaan hermostuneille ihmisille, joilla on stressaava työ, jotka nukkuvat liian vähän tai ovat emotionaalisesti epävakaita.

Granaattiomenan hedelmiä ja mehua suositellaan myös kivuliaista kuukautisista kärsivien naisten ruokavalioon.Granaattiomena sisältää fytoestrogeeneja , joten se lievittää alavatsakramppeja ja auttaa jopa äkillisiin mielialan muutoksiin muun muassa vaihdevuosien aikana.Se on myös erinomainen lievittämään PMS:n eli premenstruaalisen oireyhtymän vaikutuksia.

Granaattiomenalla on voimakkaita antioksidanttivaikutuksia

Granaattiomena mehu sisältää myös arvokkaita antioksidantteja , kuten polyfenoleja ja tanniineja, jotka auttavat poistamaan myrkkyjä kehosta ja hidastavat solujen vanhenemista.

Granaattiomenamehulla on myös kyky poistaa kehosta vapaita radikaaleja, jotka ovat vastuussa useimmista sivilisaation sairauksista, myös syövästä. Granaattiomenamehun säännöllistä juomista suositellaan syövän ehkäisyyn. Amerikkalaiset tutkijat ovat osoittaneet, että granaattiomenamehu voi auttaa estämään eturauhassyövän kehittymistä.

Granaattiomena iholle ja kauneudelle

Runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävällä granaattiomenamehulla on myös positiivinen vaikutus terveyteen, ihon kiinteyteen ja nuorekkaaseen ulkonäköön , parantaa sen verenkiertoa ja väriä.Säännöllisesti juotuna se nopeuttaa haavojen paranemista ja lievittää aknesta tai ihoallergioista johtuvia tulehduksia .

Miten valmistetaan granaattiomenamehua – resepti

Voit ostaa sataprosenttista granaattiomenamehua luontaistuotekaupasta, apteekista tai hyvästä ruokakaupasta.Voit kuitenkin valmistaa sen myös itse.

Miten saat granaattiomenamehua?

Laita kahdesta tai kolmesta hedelmästä poistetut siemenet vetoketjulliseen pussiin ja vaivaa tai kauli niitä kuin taikinaa muutaman minuutin ajan.Kaada pussista syntyvä mehu yksinkertaisesti siivilän läpi kannuun. On suositeltavaa juoda vähintään puoli lasillista joka päivä.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit