Paras kokeilemani resepti.
Ennen keitimme luumuhilloa tuntikausia kattilassa, nyt saan sen valmiiksi vain tunnissa ja se on täysin vaivatonta!
Tarvitsen:
2 kg luumuja.
500 g kr.sokeria (jaettuna kahteen 250 g:n erään).
2 ruokalusikallista etikkaa.
1 tl jauhettua kanelia.
5 palaa murskattua neilikkaa.
4 ruokalusikallista rommia.
Menettelytapa:
Pese ja puolita luumut – poista kuoret.
Kerrotaan sitten luumut syvempään vuokaan (jotta kaikki luumut mahtuvat).
Lorauta päälle etikkaa.
Laita esilämmitettyyn uuniin 250 asteeseen ja paista 20-25 minuuttia – älä sekoita paistamisen aikana.
Poista sitten uunista.
Ripottele päälle ensimmäinen erä sokeria.
Laita takaisin uuniin 15 minuutiksi.
Laita uuniin vielä 15 minuutiksi.
Poista.
Ripottele päälle loput sokerista.
Laita takaisin uuniin 10-15 minuutiksi.
Ota se sitten pois uunista.
Lorauta päälle rommia ja ripottele päälle mausteita.
Sekoita upotussekoittimella.
Täytä vain puhtaisiin hillopurkkeihin (purkkien reunan on pysyttävä puhtaana).
Sulje ja käännä ylösalaisin.
Kääri huopaan.
Anna jäähtyä kokonaan ja olet valmis!
Lopullinen neuvo.
Joskus luumut voivat tuntua liian vetisiltä kolmannen paistokerran jälkeen.
Laita sitten uuniin vielä 15-20 minuutiksi.