KotiVinkkejä kotiinÄäni, jota yksikään kissa ei voi vastustaa.Kutsu ja se tulee juosten

Ääni, jota yksikään kissa ei voi vastustaa.Kutsu ja se tulee juosten

24. 07. 2024 (Kuva: shutterstock/savitskaja iryna).

Vaikka toistat käskyt monta kertaa eri nopeudella ja intonaatiolla, lemmikkisi pysyy silti välinpitämättömänä? Älä ole huolissasi.On muitakin, paljon tehokkaampia tapoja kutsua lemmikkisi.Kannattaa tutustua niihin sekä oppia hieman lisää kissan viestintäjärjestelmästä, joka ei ole niin yksinkertainen kuin usein luullaan.

Yleisesti uskotaan, että kissat eivät ymmärrä ihmisten sanoja.Pikemminkin, toisin kuin koirat, ne eivät halua oppia käskyjä eivätkä kuuntele kieltojamme.Tämä näennäinen ymmärtämättömyys johtuu kuitenkin pikemminkin kissojen luonteesta kuin rajoitetuista kognitiivisista prosesseista .Itse asiassa kissat ymmärtävät enemmän kuin luulemme.

Bar Harborin eläinkäyttäytymislaboratoriossa tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että kissat oppivat noin 160 sanan merkityksen. Ne tunnistavat täydellisesti äänemme värityksen sekä sanojen intonaation, joten ne ymmärtävät, onko viestimme positiivinen vai negatiivinen.Lisäksi , kissanpennut yhdistävät eri ääniä tiettyihin tilanteisiin.

Häntä ylös, häntä alas.Mitä kissan kehonkieli kertoo meille?

Kissanomistajat tietävät, että kissat viestivät ensisijaisesti kehonkielellä.Ne kertovat meille tunteistaan ja hyvinvoinnistaan paitsi hännän tai korviensa avulla myös kehon asennolla levon ja unen aikana.

Joskus kissat kuitenkin lähettävät meille signaaleja erilaisten äänien avulla Vaikka emme osaisikaan kissan puhetta, kuuntelemalla sen sävyä ja voimakkuutta voimme helposti kertoa, onko kissamme iloinen vai hermostunut.

Kissat havaitsevat kielemme hyvin samankaltaisesti. Puhumillamme sanoilla ei ole merkitystä.Kissalle on tärkeää se, miten me sen teemme. Tärkein viesti kissalle on äänensävy, joten kissan kanssa kommunikoidessa kannattaa käyttää yksinkertaisia ääniä. Olemme jo kirjoittaneet siitä, miten voimme kertoa kissalle sen tottelemattomasta käytöksestä johtuvasta tyytymättömyydestämme.Tällä kertaa näytämme, miten kutsut lemmikkisi tehokkaasti joka kerta luoksesi.

Hiljaiset, toistuvat, kolisevat. äänet, jotka toimivat kuin magneetti

Kissa reagoi paljon helpommin tuttuun ’cica-cica’ kuin nimeensä. Tämä ääni on hyvin erottuva ja kiinnittää lemmikkimme huomion paljon tehokkaammin kuin sen oma nimi..

Saadaksemme kisun kuitenkin juoksemaan luoksemme ’cica-cica’-äänen takia meidän on näytettävä sille, että tämän äänen takana on vain herkkuja, esim.herkkuja, silittelyä tai leikkiä. Siksi kannattaa käyttää tätä ääntä ennen kissan ruokkimista tai palkita se herkulla joka kerta, kun se reagoi ’tissutteluumme’.

Kissat ovat hyvin herkkiä äänille, ja ne reagoivat parhaiten hiljaisiin, toistuviin ja koliseviin ääniin. Houkutellaksemme lemmikkimme huomiota voimme käyttää esimerkiksi imemisääniä.Tärkeintä on, että ääni, jolla valitsemme kutsua kissaa, on oltava helposti toistettavissa, jotta lemmikkimme tunnistaa sen helposti.

Jos kissamme ei kuitenkaan edelleenkään reagoi ääniin ja jättää ne tietoisesti huomiotta, syntyy tietty ääni, jota yksikään kissa ei voi vastustaa .Tämä on tietenkin kissanruokapussin tai -tölkin avautumisen ääni.Lemmikkimme kulhoon koputtamisen ääni voi toimia aivan yhtä hyvin.Tällaiset äänet herättävät välittömästi aarteemme aistit ja saavat sen heti juoksemaan luoksemme.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit