KotiVinkkejä kotiinKarsia porkkanan lehdet tällä tavalla, jotta saat parhaan sadon

Karsia porkkanan lehdet tällä tavalla, jotta saat parhaan sadon

Porkkanapistokkaiden leikkaaminen on käsittely, joka kannattaa tehdä ennen sadonkorjuuta. Näin saadaan suurempi sato ja paremmin ravinneet juuret. Tällaisen porkkanan leikkaamisen yhteydessä on kuitenkin hyvin helppo tehdä virhe, joka tyrehdyttää kasvin kasvun täysin. Miten porkkanan varret leikataan ja milloin se kannattaa tehdä, jotta voit nauttia hyvästä juuristosadosta? Selitetty.

Miksi leikata porkkanoiden lehdet?

Käytämme vain porkkanan juurta, mutta ilman vihreää maanpäällistä osaa porkkanalla ei olisi mahdollisuutta kehittyä.Fotosynteesi tapahtuu pistokkaissa, jotka toimittavat ravinteita koko kasville.Joten miksi leikata porkkanoiden latvat pois? Varmistat, että maaperästä otetut ravinteet jäävät juuriin eivätkä ravitse vihreää maanpäällistä osaa.

Leikkaa juuret keväällä kylvetyistä porkkanoista kesällä.Tässä on kuitenkin oltava varovainen ajoituksen kanssa.Vihreä osa suojaa porkkanan juurta liialliselta auringonvalolta.Jos se puuttuu aurinkoisina ja kuumina päivinä, äärimmäisille olosuhteille altistunut juuri pehmenee ja muuttuu syömäkelvottomaksi.Siksi on suositeltavaa tarkistaa sääennuste ennen käsittelyä ja olla käsittelemättä kun tulevat päivät ovat erittäin aurinkoisia ja kuumia.Tätä ongelmaa ei esiinny kesällä istutettujen porkkanapistokkaiden kohdalla, koska käsittely tehdään alkusyksystä , jolloin aurinko ei ole niin voimakas.

Miten porkkanan lehdet pitäisi leikata?

Jos porkkanan vihreää osaa ei leikkaa kunnolla, se voi olla haitallista.Jos versot leikataan liian alas, niillä ei ole mahdollisuutta kehittyä, mikä haittaa koko kasvin kasvua.Miten porkkanan varret siis leikataan? Käytä saksia tai leikkureita jättäen 10 cm versoista.Leikkaamalla pääset eroon kasvukartiosta, joka on yleensä kasvin keskellä.Siitä kasvaa seuraava pistokkaiden sukupolvi, joka tuottaa kasvustolle ravinteita fotosynteesin avulla.Juuret eivät voi itse tuottaa niitä, koska fotosynteesi tapahtuu vain kasvin vihreissä osissa.Ennen leikkaamista on hyvä tarkistaa porkkanan maanpäällinen osa perusteellisesti.

Jos pistokkaiden joukossa on nuoria, lyhyitä versoja, leikkaa palsternakka pois, jotta ne jäävät jäljelle.Leikkuuvälineiden on oltava teräviä ja desinfioituja, jotta vihreiden osien päät eivät ole liian rosoisia tai murskautuneita.Tämä vähentää sienitautien riskiä.Murskattujen pistokkaiden haju houkuttelee myös porkkanakärpästä, kärpästä, jonka toukat syövät kasvin juuria ja tunneloituvat niiden läpi.Leikatut kasvinpäät voidaan heittää kompostikasaan.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit