KotiVinkkejä kotiinMustikoilla voi olla kielteisiä terveysvaikutuksia.Näiden ihmisten tulisi välttää niitä

Mustikoilla voi olla kielteisiä terveysvaikutuksia.Näiden ihmisten tulisi välttää niitä

Mustikat ovat olleet suosittuja jo jonkin aikaa, mutta kaikki eivät tiedä niiden terveysvaikutuksista. Ne ovat hyvä vitamiinien ja antioksidanttien lähde, mutta kolikolla on toinenkin puoli. Kävi ilmi, että kaikkien ei pitäisi syödä tätä hedelmää Kerromme, mitä on varottava, jotta voit nauttia tästä hedelmästä ilman kielteisiä seurauksia.

Arvostamme niiden makeaa makua ja ravintoarvoa, sillä mustikat ovat erittäin arvokas kesän lahja.Säännöllisesti syötynä niillä on myönteinen vaikutus sydän- ja verisuonijärjestelmään, aivotoimintaan ja näkökykyyn.Tutkimukset osoittavat, että niiden sisältämien vitamiinien, kivennäisaineiden ja antioksidanttien ansiosta ne voivat suojata sivistystauteja vastaan.Kaikki eivät kuitenkaan voi tarttua niihin pelkäämättä.

Ketä mustikat voivat vahingoittaa?

Mustikat ovat kohtalaisen kaloripitoisia hedelmiä.Ne sisältävät noin 60 kcal/100 g, ja niiden glykeeminen indeksi on alhainen.Voit siis kuluttaa niitä rauhassa laihdutuksen aikana.Tilanne on hieman erilainen henkilöille, jotka käyttävät tiettyjä lääkkeitä, joiden kanssa nämä hedelmät voivat reagoida.Kannattaa aina kääntyä lääkärin puoleen, jotta komplikaatioiden riski voidaan sulkea pois.

Lääkkeitä, joiden kanssa mustikoita voi olla vaarallista yhdistää, ovat muun muassa diabeteslääkkeet, ahdistuslääkkeet ja psykotrooppinen lääke buspironi tai jopa flurbiprofeeni, joka on steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID) ryhmään kuuluva lääke.

Hedelmäallergia ja fruktoosi-intoleranssi ovat myös vasta-aiheita mustikan nauttimiselle.Munuaissairauksista kärsivien ja vähäkaliumista ruokavaliota noudattavien on oltava varovaisia.

Kaikki eivät tiedä, että tämä hedelmä on luettelossa tuotteista, jotka voivat aktivoida favismia, papusairautta, joka liittyy G6PD-entsyymin puutteeseen.Tämä aiheuttaa vakavan anemian riskin.

Milloin mustikat eivät ole lainkaan terveellisiä?

Kaikki eivät tiedä, että joskus tämä hedelmä voi olla haitallinen jopa ihmisille, joilla ei ole terveysongelmia tai allergioita ja jotka eivät käytä mitään lääkkeitä.Ja me olemme itsekin syyllistyneet tähän.Kyseessä on tilanne, jossa kulutamme mustikoita pesemättä niitä ensin.Tämä on suora tie vatsavaivoihin tai vakavaan myrkytykseen.Eikä sillä ole väliä, tulevatko ne torilta, supermarketista vai omasta tai naapurin puutarhasta.Ne on aina ehdottomasti pestävä huolellisesti juoksevan veden alla ennen syömistä.

Toinen esimerkki on pilaantuneiden, mädäntyneiden tai homehtuneiden hedelmien syöminen.Vaikka vain pieni osa olisi saastunut, itiöitä on todennäköisesti jo kaikkialla mustikassa ja ne ovat onnistuneet leviämään naapurimustikoihin.Niiden syöminen on varsin riskialtista.Eikä kyse ole vain mahdollisesta vatsakivusta, ripulista tai oksentelusta.

Homeet tuottavat vaarallisia myrkkyjä, jotka eivät välttämättä kestä kauan.Ajan myötä ne kuitenkin johtavat allergioihin, hormonaalisiin häiriöihin, heikentyneeseen vastustuskykyyn tai jopa mutaatioihin ja syöpään.Kuten näet, ongelma on siis vakava.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit