KotiVinkkejä kotiinMonstera kasvaa kuin villi! Ihan äidin neuvojen mukaan ja kotini näyttää viidakolta

Monstera kasvaa kuin villi! Ihan äidin neuvojen mukaan ja kotini näyttää viidakolta

13. 08. 2024 (Kuva: shutterstock/Broken White).

Kasvi Monstera Deliciosa on kotoisin Keski-Amerikan sademetsistä eteläisestä Meksikosta Panamaan.Se on trooppinen Araceae-sukuun kuuluva liaanikasvi, ja sen nimi Monstera tulee latinan „epänormaali“ – sanoista, jotka johtuvat sen lehdissä olevista ikonisista, oudon näköisistä halkeamista ja rei’istä.

Jos haluat luoda kotiisi rohkean karibialaisen tunnelman, monstera on juuri se, mitä tarvitset.Äitini kotitekoisten neuvojen ansiosta olen onnistunut elvyttämään monsteran, joka kasvaa kuin hullu.Katso, miten helppoa se on.

Valo ja sijoitus

Jäljitelläksesi trooppisia olosuhteita, joihin hirviöt ovat tottuneet, sijoita ne epäsuoraan auringonvaloon niiden kasvun edistämiseksi. Vältä voimakasta suoraa valoa , sillä se voi aiheuttaa monsteran lehtien palamista tai kellastumista.Muista, että ne ovat tottuneet sademetsän lattian hajavaloon.Pidä aina mielessä, että mitä enemmän suoraa valoa kasvi saa, sitä enemmän sen lehdet kärsivät.

Lannoitus

Jos haluat, että kasvisi tuottavat rehevää, vihreää kasvua koko kevään ja kesän ajan, sinun on ravinnettava niitä. Kesällä ja keväällä, kun kasvi kasvaa aktiivisesti, pidä multa kosteana ja lisää nestemäistä lannoitetta lehtiin kerran kuukaudessa.Voit myös tehostaa monsteraa riisivedellä tai kahvinporoilla. Vähennä kastelua syksyllä ja talvella ja lopeta lannoitteen lisääminen. Tämä edistää huomattavasti juurten kasvua ja terveyttä.

Maaperä

Maaperä on ensisijainen väliaine, jonka kautta kasvi saa riittävästi ravinteita ja kosteutta.Kuten useimmat muutkin kasvit, monstera vaatii hyvin ojitettua maaperää, jota on rikastettu kaikilla tarvittavilla ravinteilla puutarhalannoitteiden, kookospähkinän, vermikuliitin jne. avulla. Nämä lisävahvistimet pumppaavat maaperään hyviä mikro-organismeja ja muuttavat sitä kasvin kasvun parantamiseksi.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit