KotiVinkkejä kotiinMitä ei saa laittaa astianpesukoneeseen? Luettelo kielletyistä esineistä

Mitä ei saa laittaa astianpesukoneeseen? Luettelo kielletyistä esineistä

Kaikki astiat ja keittiövälineet eivät sovellu astianpesukoneeseen. Vääränlainen käyttö voi johtaa vaurioihin, jotka aiheuttavat myöhemmin lisäkustannuksia. Lue tästä, mitä kannattaa välttää, jotta et altista itseäsi tarpeettomille kustannuksille.

Astianpesukone on yksi keittiön käytännöllisimmistä laitteista, joka säästää aikaa, energiaa ja vettä.Sitä on kuitenkin käytettävä viisaasti.Kaikkia astioita ja välineitä ei voi pestä tällä tavalla.

Mitä ei saa laittaa astianpesukoneeseen?

Tarroilla varustettujen astioiden laittaminen astianpesukoneeseen on yleinen virhe.Paperi- ja liimajäämät voivat tukkia laitteen suodattimen, mikä johtaa kalliisiin korjauksiin.Varmista aina, ettei astioissa ole tarroja, ennen kuin laitat ne astianpesukoneeseen.

Herkät esineet, kuten posliini tai kristalli, voivat särkyä altistuessaan korkeille lämpötiloille ja voimakkaalle vedenpaineelle.Suosittelemme niiden pesemistä käsin, jotta ne eivät vahingoitu ja niiden arvo säilyy.

Puu ei kestä pitkäaikaista altistumista kosteudelle.Puisten ruokailuvälineiden ja astioiden säännöllinen pesu astianpesukoneessa voi johtaa lahoamiseen ja homehtumiseen.On ehdottomasti parempi pestä ne käsin ja kuivata ne heti pesun jälkeen.

Valurauta on altis ruostumaan, ja valurautapannujen peseminen astianpesukoneessa voi vahingoittaa niiden pintaa ja viedä niiden arvokkaat ominaisuudet.Pese ne aina käsin ja kuivaa ne välittömästi.

Myös alumiinia kannattaa välttää, sillä se on altis vääntymiselle ja voi reagoida pesuaineiden kanssa, mikä johtaa värimuutoksiin ja ruoan maun muuttumiseen.

Voit toisinaan pestä veitset astianpesukoneessa, mutta on parempi tehdä se käsin ja minimoida tylsistymisen ja kiillon menettämisen riski.

Entäpä muovista? Kaikki muovit eivät ole astianpesukoneen kestäviä.Korkeat lämpötilat voivat aiheuttaa muodonmuutoksia.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit