Valmista äärimmäisen suosittu luumukakku kotona yksinkertaisella ja nopealla reseptillämme.
Junakakku, jossa voit leikkisästi korvata luumut muilla kauden suosikkihedelmillä.
Erinomainen resepti klassiseen luumukakkuun Tšekin radion YouTube-kanavalta.
Tarvitsen:
1 kuppi valkoista rasvatonta jogurttia.
1/2 kupillista rakeista sokeria.
1,5 kuppia puolikarkeaa jauhoa.
2 munaa.
1 paketti vaniljasokeria.
1 paketti leivinjauhetta.
1 litra rommia.
voita voiteluun.
1,5 kg luumuja.
Raadosta:.
70 g voita.
8 rkl karkeaa jauhoa.
4 rkl tomusokeria.
1 paketti vaniljasokeria.
1 rkl rommia.
Menettelytapa:
Syvään kulhoon kaada jogurtti. Kaada sokeri ja lisää puolikarkeat jauhot.
Vatkaa munat joukkoon, lisää vaniljasokeri ja leivinjauhe.
Kaada joukkoon rommi ja vaivaa haarukalla tasaiseksi, juoksevammaksi taikinaksi.
Voitele kakkuvuoka voilla ja pölytä jauhoilla.
Kaada taikina muottiin ja tasoita se.Leikkaa luumut ja kuori ne.
Aseta sitten luumut taikinan päälle lähekkäin.
Valmista jauheliha: Lisää voita erillisessä kulhossa.
Siivilöi joukkoon jauhot, sokeri ja vaniljasokeri.
Kaada joukkoon rommi ja työstä käsin muruksi.
Ripottele sitten muru kakun päälle.Laita kakku esilämmitettyyn uuniin.
Paista 200 °C:ssa 10 minuuttia ja sitten 180 °C:ssa vielä 30 minuuttia.
Voimme palvella.
Toivotamme teille hyvää makua!
Video-ohjeet.