KotiVinkkejä kotiinKotitekoinen hibiskuslannoite on parempi kuin kaupasta saatava.Teen sen kolmesta ainesosasta.Naapurini ovat kateellisia...

Kotitekoinen hibiskuslannoite on parempi kuin kaupasta saatava.Teen sen kolmesta ainesosasta.Naapurini ovat kateellisia puutarhastani

19. 07. 2024 (Kuva: shutterstock/photo_gui2).

Hyvin hoidettu hibiskus voi olla minkä tahansa puutarhan koriste.Tämä aasialainen kasvi s a harhaanjohtavasti malvaa muistuttava ja siitä on monia värikkäitä lajikkeita.Jos annat sille hieman huomiota, se palkitsee sinut rehevillä kukilla.Mitä lannoitetta sinun pitäisi käyttää hibiskukselle? Anna sille oikeat olosuhteet, niin siitä tulee kaunis.

Hibiskusta, joka tunnetaan myös kiinalaisena ruusuna, voidaan kasvattaa menestyksekkäästi sekä puutarhassa että ruukussa.Se on melko vaativa kasvi, mutta sen tuottamat kauniit kukat ovat palkinto vaivannäöstä, jonka sen hoitamiseen panostat.Jos huolehdit sen asianmukaisesta lannoittamisesta, se kukkii toukokuusta syksyn puoliväliin.Katso, mitä hibiskus tarvitsee kasvaakseen kunnolla.

Mistä hibiskus ei pidä? Kasvi on omituinen

Hibiskus on valonrakas, joten se viihtyy parhaiten täydessä auringossa. Jos se sijoitetaan varjoon, se kuihtuu eikä se tuota näyttäviä kukkia.Kun valitset sille paikkaa, varmista, että se on tuulelta suojassa. Kasvin kukat ja varret ovat herkkiä, joten voimakkaat tuulenpuuskat voivat rikkoa ne.Varmista, että maaperä on läpäisevää ja hieman hapanta, joten sekoita siihen hevosenlantaa ennen istutusta.

Se pitää vedestä, mutta varo vettymistä. Varmista, että maa pidetään kosteana kuivina kausina. Leikkaa hibiskus enintään kaksi kertaa vuodessa. Varhain keväällä uusien versojen kasvun edistämiseksi ja kesällä kasvin muotoilemiseksi. Suojaa juuret vuoramalla se oljilla ja peittämällä se kerroksella kasvualustaa.On myös hyvä peittää se agrotekstiilillä.

Millä lannoitteella hibiskusta pitäisi ruokkia? Valmista ravinteita banaaninkuorista ja kahvista

Lannoitus on erittäin tärkeä osa hibiskuksen hoitoa.Tee se aikaisin keväästä loppukesään , kun kasvi on kasvukaudella.Lannoitustiheys riippuu käytetystä seoksesta, mutta se suositellaan tehtäväksi vähintään neljä kertaa kauden aikana Runsaasti typpeä, fosforia ja kaliumia sisältävällä lannoitteella kukat säilyttävät värinsä, kasvavat voimakkaasti ja saavuttavat suuren koon. Voit valmistaa sen mukavasti kotona kolmesta ainesosasta.

  • Kaada 4 litraa vettä (mieluiten sadevettä) ämpäriin.
  • Lisää 5 hienonnettua banaaninkuorta ja 6 ruokalusikallista kahvinporoja.
  • Anna hautua 3 päivää ja siivilöi sen jälkeen.
  • Kaada kastelukannuun ja kastele hibiskus kasvin tyvestä.
  • Toista kerran kuukaudessa, kunnes kukinta on valmis.
  • VAROITUS! Älä lannoita hibiskusta syksyllä ja talvella.Liiallinen ravinteiden saanti lepotilan aikana voi vahingoittaa kasvia ja aiheuttaa sen kuolemisen.

    Pääkirjoitus Intohimo sinussa.

    Emilia
    Emilia
    Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

    Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

    Viimeaikaiset kommentit