KotiKeittiö ja ruokailutilaEräs italialainen ystäväni opetti minut tekemään PARASTA kotitekoista ketsuppia.En enää koskaan osta...

Eräs italialainen ystäväni opetti minut tekemään PARASTA kotitekoista ketsuppia.En enää koskaan osta sitä kaupasta!

Tarjoamme sinulle superhelpon reseptin kotitekoiseen ketsuppiin ilman kemikaaleja tai lisäaineita.

Ihanteellinen hampurilaisten ja hot dogien maustamiseen, mutta sopii erinomaisesti myös dipiksi.

Kun olet nähnyt tämän reseptin, et halua enää ostaa ketsuppia supermarketista, sillä tämä kotitekoinen versio on paitsi terveellisempi , myös maistuu herkulliselta.

Hämmästyttävä resepti herkullisimpaan kotitekoiseen ketsuppiin youtube-kanavalta Gesunde Rezepte.

Tarve: Keksitään ja valmistetaan ketsuppia, joka ei ole vielä valmis:

1 suuri sipuli.

5 valkosipulinkynttä.

oliiviöljyä.

3 kg tomaatteja.

1 omena.

150 ml omenaviinietikkaa (2/3 kupillista).

1 rkl tomaattipastaa.

75 g ruskeaa sokeria (1/3 kupillista).

2 tl suolaa.

1 tl kokonaisia neilikoita.

5 kardemummajyvää.

raastettua muskottipähkinää (maun mukaan).

1 kanelitanko.

2 tl makeaa paprikaa.

jauhettua mustapippuria (maun mukaan).

1 laakerinlehti.

Menettely:

Pese tomaatit huolellisesti ja poista varret.

Leikkaa neljään osaan ja poista kova osa.Kuori sipuli ja leikkaa kuutioiksi.

Viipaloi valkosipuli ohueksi. Kaada kattilaan oliiviöljyä ja lisää valkosipuli ja sipuli.

Paista sipulia kevyesti , kunnes se on pehmeää ja kevyesti kullanruskeaa.

Lisää sitten kattilaan tomaatit.

Sekoita tomaatit ja sipulit huolellisesti, jotta sipulit eivät tartu kattilan pohjaan.

Kun tomaatit ovat päästäneet mehunsa , lisää karkeaksi pilkottu omena ja sekoita huolellisesti.

Kun seos alkaa kuplia, lisää etikka ja sekoita.

Lisää seuraavaksi sokeri, tomaattimurska ja sekoita.

Suolaa seos, lisää neilikka, makeat pippurikynnet, kardemumma, kaneli ja laakerinlehdet.

Lopuksi raasta muskottipähkinä ja sekoita hyvin.

Lisää mustapippuria maun mukaan.

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti, peitä kattila ja hauduta miedolla lämmöllä 20 minuuttia.

Hidas kypsennys antaa makujen kehittyä täydellisesti, ja lopputulos on entistäkin herkullisempi.

Kun aika on kulunut, poista seoksesta suuret mausteet, kuten kaneli, neilikka, kardemumma ja laakerinlehdet.

Tämä estää mausteita irrottamasta epätoivottuja koostumuksia tai liian voimakkaita makuja sekoitusprosessin aikana.

Kaada tomaattiseos tehosekoittimeen ja sekoita huolellisesti.

Kaada valmis ketsuppi steriileihin purkkeihin ja sulje kannella.

Aseta purkit pellille ja kaada kuumaa vettä niin, että vedenpinta on noin 2 cm.

Aseta purkit esilämmitettyyn 150 °C:n uuniin ja paista 30-35 minuuttia.

Kun olet ottanut kuumat purkit uunista, peitä ne pyyhkeellä ja anna seistä rauhassa 20 minuuttia.

Voimme maistaa.

Toivotamme teille hyvää makua!

Video-ohjeet.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit