KotiVinkkejä kotiinKärpäset pakenevat kauhuissaan.Yksinkertaiset temput tekevät ihmeitä

Kärpäset pakenevat kauhuissaan.Yksinkertaiset temput tekevät ihmeitä

10. 8. 2024 (Kuva: shutterstock/Vinicius R.Souza).

Vaikka ne ensi silmäyksellä herättävät vain inhoa, ne voivat itse asiassa kantaa bakteereja ja taudinaiheuttajia.Kun ne siis haluavat tuntea olonsa kotoisaksi, ne kannattaa kutsua kohteliaasti mutta tehokkaasti ulos.Mitä voit tehdä pitääksesi kärpäset loitolla? Yksinkertaiset, hyväksi havaitut niksit auttavat.

Niiden surina voi tehdä sinut hermostuneeksi.Ja kun on aika pestä likainen ikkuna uudelleen, jopa suurin siivouksen ystävä voi menettää kärsivällisyytensä.Ja vaikka ne parveilevat taloihin hieman viileämpien päivien saapuessa, ne aiheuttavat merkittävän ongelman myös kesällä.Miten niitä voi torjua?

Mikä lannistaa kärpäsiä? Yksinkertaiset niksit tekevät ihmeitä

Vaikka ne ovatkin ärsyttäviä, kesällä, erityisesti ulkona, et voi kieltäytyä niiden seurasta.Kannattaa kuitenkin varmistaa, etteivät ne häiritse sinua myös kodin sisällä.Miten se tehdään?

Kärpästen torjunta aloitetaan suosituimmilla menetelmillä, joita ovat esimerkiksi lamppuun ripustetut tai lasilevyihin kiinnitetyt kärpäslätkät. Nämä hyönteisferomoneihin liotetut kärpäset houkuttelevat kärpäsiä, jotka puolestaan eivät voi poistua koskettamalla tahmeaa pintaa.

Monet valitsevat myös hyönteismyrkkyjä tappavat lamput, ja jotkut, jotka haluavat toimia ennen vahinkojen syntymistä, asentavat ikkunoihin hyönteissuojat, jotka estävät hyönteisten pääsyn taloon Tämä on kuitenkin vasta todistettujen menetelmien alku.Myös yksinkertaiset kotitaloustemput voivat auttaa.

Miten valmistat kotitekoisen kärpäskarkotteen? Voit ratkaista ongelman muutamassa hetkessä

Yksi yksinkertainen temppu, joka on viime aikoina voittanut suosiota kokeiltuja temppujaan jakavien Internet-käyttäjien keskuudessa on ripustaa narupussi, joka on puoliksi täytetty vedellä ja muutamalla pienellä kolikolla, oviaukkoon tai avoimen ikkunan viereen. Vaikka näyttääkin siltä, että samanlainen ansa voidaan tehdä helposti, miten sen pitäisi estää kärpäsiä? Se on triviaalin yksinkertaista.

Hyönteiset pitävät samanlaista näkyä mehiläispesänä ja lentävät siksi peloissaan pois.Muuten, veden ja kiiltävien kolikoiden yhdistelmä luo prisman, joka häikäisee kärpäsiä.Silloin ne lentävät pois.

Mikä haju karkottaa kärpäsiä? Ne eivät vain kestä hajua

Jotkut tuoksut karkottavat myös kärpäsiä.Esimerkiksi hyönteiset inhoavat vaniljan hajua.Jätä siis avoin purkki vaniljan tuoksuista öljyä pöydälle, niin kärpäset ottavat siivet ja lentävät pois.

Kaikki voimakkaasti tuoksuvat kynttilät tai diffuusorit toimivat myös hyvin tässä tapauksessa.Sitruuna- ja eukalyptusöljyt ovat myös tehokkaita aseita taistelussa ei-toivottuja asukkaita vastaan. Myös neilikkapohjaiset tuoksut pelottavat kärpäsiä.Suihkuta sitä vain ilmaan, niin hyönteiset siirtyvät nopeasti pois.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit