KotiVinkkejä kotiinSinun ei tarvitse ostaa ilmastointia.Tämän hedelmän kivet pitävät sinut viileänä ilmaiseksi

Sinun ei tarvitse ostaa ilmastointia.Tämän hedelmän kivet pitävät sinut viileänä ilmaiseksi

Kirsikankuopat, joita on käytetty jo vuosia, ovat tulossa takaisin suosioon.Yhä useammat ihmiset ovat nykyään kiinnostuneita hedelmien ja vihannesten parhaasta mahdollisesta hyödyntämisestä.Kirsikat ovat tässä kategoriassa vertaansa vailla.Niiden mehukas ja maukas hedelmäliha on jo kauan sitten valloittanut slovakialaisten sydämet ja maun.Kannattaa kiinnostua näiden arvokkaiden hedelmien kuorien terveyttä edistävistä ominaisuuksista.Kenelle ja missä tilanteissa kirsikankuorista tehdyt kuumat tai kylmät pakkaukset ovat hyödyllisiä? Selitämme.

Kirsikankuoret – lämmönsäätelyominaisuudet

Lämmönsäätelyllä tarkoitetaan kykyä ylläpitää vakiolämpötila ympäristöolosuhteista riippumatta.Tämän ominaisuuden säilyttävät kirsikan kivet.Niitä käytetään varmasti yleisemmin lämmittämiseen.Harva kuitenkin tietää, että ne voivat olla myös erinomainen menetelmä kehon jäähdyttämiseen.Sekä lämmitettynä että jäähdytettynä ne säilyttävät ominaisuutensa noin tunnin ajan.

Kirsikkakivet ovat erinomaisia kivunlievitykseen

Isoäitimme käyttivät niitä mielellään.He laittoivat puhdistettuja ja kuivattuja kirsikankiviä kangaspusseihin ja tekivät tällä tavoin kotitekoisia lämpöaurinkoja.Lämmitettynä hellalla ne pysyivät lämpiminä pitkään.Kansanparannuksessa oli oma viisautensa ja monia patentteja, joita kannattaa käyttää vielä nykyäänkin.Loppujen lopuksi lääketieteen ja lääketeollisuuden kehityksestä huolimatta mikään ei voi korvata kotikonsteja kivunhoidossa.Meidän pitäisi tarttua niihin ensimmäisenä, sillä ne ovat vapaita sivuvaikutuksista, joita kaikki lääkkeet aiheuttavat.

Kirsikankuorien lämmittävä vaikutus

Nykyään voimme lämmittää siemeniä laittamalla ne uuniin (esilämmitettynä 150 asteeseen) vartiksi, talvella lämpöpatterin päälle ja kesällä altistamalla ne auringolle.Lämmin lämpöfoorumi antaa rauhoittavan kirsikan tuoksun.

Kirsikansiemenillä täytetty termofori on erinomainen lääke reumakipuihin.Se voi olla hyödyllinen naisille, erityisesti kohdun kipuihin ja kuukautisten aikaisiin kramppeihin sekä muusta syystä johtuviin vatsakipuihin.Kirsikansiemenistä tehdyt lämpimät pakkaukset lievittävät aineenvaihduntahäiriöitä ja ilmavaivoja.

Lämpöherkkuja olisi hyvä pitää käsillä myös liikunnan harrastajilla ja infektioita vastaan taistelevilla henkilöillä.Lämpimistä kompresseista voi olla hyötyä lihassärkyihin, sekä urheilusta johtuviin että flunssaan tai flunssaan liittyviin kipuihin.Lämpimät kirsikkakivet voivat auttaa lämmittämään jäätyneitä jalkoja ja käsiä sekä lievittämään poskiontelotulehduksesta johtuvia epämiellyttäviä oireita.

Kirsikansiemenet kuumuuden vastalääkkeenä

Pellava- tai puuvillapussiin suljettuja kirsikankuoria voidaan käyttää menestyksekkäästi sekä lämmittämiseen että jäähdyttämiseen. Laita termospullo lämpösuojalla varustettuna suljettuun muovipussiin pakastimeen tunniksi.Jäähtyneistä ytimistä saa erinomaisen kylmäkompressin.

Jäähdytetyt kirsikkakompressit ovat tehokas lääke hyönteisten puremiin, mustelmiin, nyrjähdyksiin ja turvotuksiin.Niitä kannattaa käyttää nilkan nyrjähdysten ja monien muiden vammojen jälkeen.Ne toimivat kipulääkkeenä, viilentävät ja antavat helpotusta.Ne auttavat vähentämään tulehdusta ja vähentävät turvotusta.

Ne voivat olla myös hyvä keino vähentää kutisevaa ihoa, joka usein liittyy inhalaatioihin ja ruoka-aineallergioihin.Kirsikankuorista tehtyjä kylmiä pakkauksia suositellaan päänsärkyyn, sekä jännitys- että migreenipäänsärkyyn.

Mitä tulee päähän kohdistuviin pakkauksiin, erittäin voimakkaasti jäähdytettyjen kivien käyttö ei ole miellyttävä kokemus.Jos olet siis altis päänsäryille, on hyvä idea tehdä termofoorille pysyvä paikka jääkaappiin, jotta se on aina käden ulottuvilla ja optimaalisessa lämpötilassa kohtauksen sattuessa.Se oli viileä, mutta ei jääkylmä.

Termofori, jossa on kirsikkaydin – käytännön vinkkejä

Thermophore kirsikkaytimellä voi nykyään ostaa helposti monista kivijalka- ja verkkokaupoista.Voit myös tehdä sen itse.Mitään erityisiä taitoja ei tarvita.

Sinun tarvitsee vain poistaa noin 2 kg:n hedelmistä siemenkuopat ja puhdistaa, pestä ja kuivata ne huolellisesti.Laita ne pieneen pellava- tai puuvillapussiin, ompele ne kiinni ja olet valmis.Jotta siemenet eivät menettäisi ominaisuuksiaan, termofoorumia ei saa pestä, joten on suositeltavaa käyttää ulompaa tyynyliinaa ja vain raikastaa se säännöllisesti.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit