KotiVinkkejä kotiinLisää veteen ja juo sitä joka päivä.Se laskee kolesteroliasi ja kilot lähtevät...

Lisää veteen ja juo sitä joka päivä.Se laskee kolesteroliasi ja kilot lähtevät pois

Kuumina päivinä auttaa vesi, johon on lisätty greippiä.Tällainen juoma on hyvä tapa nesteyttää kehoa ja lisäksi edistää painonpudotusta.Greipillä on monia muitakin arvokkaita ominaisuuksia, esimerkiksi se alentaa kolesteroli- ja verensokeriarvoja ja vahvistaa kehon vastustuskykyä.

Greippi on hedelmä, jolla on erityinen maku; kaikki eivät osaa arvostaa sitä yhtä paljon.Lajista riippuen sille on ominaista sen omaperäinen makea ja hapan maku.Tämän hedelmän eri lajikkeet voivat poiketa toisistaan myös väriltään ja ravintoarvoltaan.On kuitenkin korostettava, että jokainen niistä on erinomainen liittolainen terveydellemme ja ruumiinrakenteellemme.

Selvästi suosituin on punainen greippi, jota pidetään terveellisimpänä.Siinä on eniten C-vitamiinia, lykopeenia ja karotenoideja.Sen maku on tyypillinen makean ja happaman maku, mutta siinä on selvä katkeruuden vivahde, joka johtuu narginiinista.Hieman vähemmän tunnettuja ovat keltainen ja vihreä lajike.Niiden maku on hieman miedompi – keltaiset ovat happamia, mutta eivät katkeria, kun taas vihreät ovat hapanta-makeaa.Monet pitävät näitä kahta lajiketta maukkaampina, mutta valitettavasti niistä seuraa vähemmän ravintoarvoa.

Runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja muita ainesosia

Greippi on erinomainen C-vitamiinin lähde, jolla on positiivinen vaikutus kehon immuunijärjestelmään.Yhden greipin hedelmälihasta voi saada enemmän C-vitamiinia kuin suositeltu päiväannos sekä kolmanneksen suositellusta päiväannoksesta betakaroteenia eli A-provitamiinia.Lisäksi tässä hedelmässä on runsaasti B-vitamiineja ja kaliumia.

Arvokkaiden vitamiinien, kivennäisaineiden ja maun lisäksi greippi sisältää myös arvokkaita flavonoideja.Niitä on pääasiassa greippien kuoressa, siemenkuopissa ja valkoisessa kalvossa, jotka jotkut ihmiset poistavat ennen syömistä (älä tee niin!).Flavonoideilla, pääasiassa hedelmissä ja vihanneksissa esiintyvillä polyfenolisilla yhdisteillä, on antibakteerisia, sieni- ja syöpäsairauksia ehkäiseviä ominaisuuksia.

Greippien ominaisuudet

Tämän vaatimattoman pyöreän hedelmän koostumus on saanut jotkut kutsumaan sitä puolalaiseksi superfoodiksi.Sillä on ominaisuuksia, jotka nopeuttavat aineenvaihduntaa, vähentävät ruokahalua ja lisäävät kylläisyyttä.Tutkimusten mukaan se voi suojata suolisto-, vatsa-, eturauhas-, virtsarakon- ja kohdunkaulan syövältä.Vaikuttaa myönteisesti sydämeen – alentaa huonoa kolesterolia ja verenpainetta, mikä vähentää ateroskleroosin riskiä.Se on ihanteellinen hedelmä diabeetikoille – sillä on alhainen glykeeminen indeksi ja vähän kaloreita.

Greippiä arvostettiin myös kosmetiikassa, ja sitä alettiin lisätä erilaisiin voiteisiin ja valmisteisiin.Sitä suositellaan rasvoittuvalle ja akneen taipuvaiselle iholle, sillä on kyky säädellä ylimääräistä talia, puhdistaa ja sulkea huokoset.Se vähentää aknen aiheuttamia läiskiä ja vaurioita.

Hedelmä on hyödyllinen myös tulehdusten, haavojen ja ihovaurioiden paranemisen nopeuttamisessa.

Miksi juoda greippivettä?

Kun tiedät jo greippien nauttimisen arvokkaat ominaisuudet, sinun ei pitäisi epäillä, miksi sinun pitäisi juoda vettä sen kanssa.Greippimehu on loistava nesteytyksen kannalta, mikä on erittäin tärkeää paitsi päivittäisessä ruokavaliossasi, erityisesti helteellä, myös painonpudotuksessa.Lisäksi sen korkean kuitupitoisuuden ansiosta se nopeuttaa ruoansulatusta, säätelee suolen toimintaa ja auttaa puhdistamaan kehoa myrkyllisistä aineista.

Greippivettä voi juoda useita kertoja päivän aikana , mutta sitä suositellaan erityisesti ennen aterioita.Tämän yksinkertaisen tempun käyttäminen vaikuttaa kylläisyyden tunteeseen, koska greippien sisältämä kuitu täyttää vatsaa ja sen seurauksena syömme vähemmän ruokaa, jolloin keho saa vähemmän kaloreita.Tämän juoman juominen aterioiden välillä vähentää riskiä napostella epäterveellisiä välipaloja ja makeisia.

Toinen greippilisän hyöty on verensokerin äkillisten piikkien vähentäminen.On tärkeää muistaa, että juuri sokeripitoisuuden äkilliset piikit aiheuttavat näläntunnetta, ylensyöntiä, mikä edistää rasvan kertymistä.Greippivedellä on supermaku, mikä on valtava etu niille, jotka eivät pidä pelkästä vedestä.Tämä juoma sisältää vain vähän kaloreita – 100 grammassa tätä hedelmää on vain 42 kcal..

Miten valmistetaan greippijuomaa?

Juoman valmistaminen on triviaalia, lisäksi se on nopeaa ja edullista.Sinun tarvitsee vain viipaloida valitsemasi greippi, peittää se vedellä ja puristaa sitä sitten varovasti lusikalla, jotta mehu vapautuu nopeammin.Toinen vaihtoehto on puristaa mehu suoraan lasiin ja kaataa vesi päälle.Voit maustaa juoman rosmariinilla, tuoreilla oksilla tai mintunlehdillä.Kuumalla säällä myös jää palvelee hyvin.Yksinkertaista, maukasta ja tehokasta – pakko kokeilla!

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit