KotiVinkkejä kotiinAuringonkukkaöljy pannulla muuttuu myrkyksi, kun paistat näin

Auringonkukkaöljy pannulla muuttuu myrkyksi, kun paistat näin

Auringonkukkaöljy on luultavasti keittiömme suosituin rasva Se on edullista, helposti saatavilla ja tarjoaa runsaasti E-vitamiinia sekä omega-3-, omega-6- ja omega-9-tyydyttymättömiä rasvahappoja.Siihen kannattaa tarttua, mutta säännöstä on pidettävä kiinni. Monet ihmiset eivät tiedä tätä ja vahingoittavat itseään.

Kävi ilmi, että auringonkukkaöljy voi olla terveydelle myönteisen vaikutuksen sijaan jopa myrkyllistä.Tämän virheen vuoksi se menettää parhaat ominaisuutensa.Selitämme, mitä pitää varoa ja mitä välttää.Itse asiassa on vain yksi asia, jota meidän pitäisi välttää.

Milloin auringonkukkaöljy on haitallista?

Se sopii hyvin salaatteihin ja keittiön ulkopuolella myös ihon- ja hiustenhoitoon.Auringonkukkaöljy ei kuitenkaan ole yksiselitteinen rasva , joka sopii kaikkeen.Saatat yllättyä tietäessäsi, että sillä ei saa paistaa.

Korkeissa lämpötiloissa se muuttuu myrkylliseksi ja vapauttaa syöpää aiheuttavia aineita.Tämän vahvistaa Oxfordin tutkijoiden tutkimus – paistamisen aikana rasvat hajoavat, ja näin valmistetun ruoan syöpää aiheuttavien aineiden pitoisuudet voivat ylittää normit jopa 200-kertaisesti.Ja käy ilmi, että terveellinen, yleisesti käytetty öljy muuttuu myrkyksi.

Asiantuntijat ovat sitä mieltä, että haitallinen vaikutus alkaa jo 100 °C:ssa, mikä on suhteellisen alhainen lämpötila paistamisessa.Tämä tarkoittaa, että jopa lyhytaikainenkin lämpökäsittely tällä tavoin vaarantaa terveytemme.Negatiiviset vaikutukset eivät tietenkään ilmene heti.Vuosien kuluttua elimistö kuitenkin antaa meille ’laskun’ ’rikkomuksistamme’.

On myös tärkeää muistaa, että rasvat vaativat kunnollista varastointia säilyttääkseen ominaisuutensa.Tämä on yleensä viileässä paikassa ilman valoa.Korkeat lämpötilat ja altistuminen auringonvalolle voivat aiheuttaa öljyn kellastumisen.Se ei ole ainoastaan epämiellyttävää, vaan myös haitallista, riippumatta siitä, missä muodossa sitä myöhemmin nautitaan.

Mitä rasvaa paistamiseen, jos ei auringonkukkaöljyä?

Monien asiantuntijoiden mukaan oliiviöljy on paras valinta.Voit myös paistaa kotitekoisessa rypsiöljyssä.Kookosöljy (mutta varo, se sisältää paljon tyydyttyneitä rasvahappoja) tai avokadoöljy toimivat myös hyvin.

Suosittelemme rajoittamaan paistamista, jos mahdollista.Sen sijaan voit paistaa, hauduttaa tai keittää.Se on terveellisempää, helpompaa eikä lainkaan vähemmän maukasta.Tietenkään silloin tällöin ei ole huono idea syödä haudutettuja porsaankyljyksiä tai klassisia paistettuja ranskalaisia.Mutta on parempi syödä kevyemmin joka päivä.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit