Purkissa olevat kananreidet säilyttävät lihan syömäkelpoisena jääkaapin ulkopuolella jopa 12 kuukautta.
Yksinkertainen resepti purkissa säilytettävään kanaan, jota nautit ympäri vuoden.
Erinomainen resepti youtube-kanavalta Moja kuhinja Tanja keitettyihin kananreisiin.
Me tarvitsemme:
2 kg kananreisiä.
2 tl suolaa.
jauhettua paprikaa.
3 tl jauhettua punapippuria.
1 tl vegeta.
2 tl 9 % etikkaa.
3 sipulia.
persiljaa.
Menettelytapa:
Aloita pesemällä kananreidet perusteellisesti.
Aseta ne sitten paperilapulle.
Kuivapyyhe.
Siirrä kana suureen paistinpannuun.
Lisää sitten suola, jauhettu paprika, jauhettu makea paprika, vegeta.
Hiero kaikki lihaan..
Lisää seuraavaksi etikka.
Sekoita huolellisesti.
Leikkaa sipuli suuriksi pyöryköiksi.
Laita ne suureen kulhoon, lisää hienonnettu persilja.
Sekoita käsilläsi.
Aseta 2 viipaletta sipulia lasin pohjalle.
Aseta sitten liha , lisää lopuksi sipulit.
Sulje purkit tiiviisti kannella.
Aseta teepyyhe kattilan pohjalle, järjestele purkit.
Kaada vettä kannen yläreunaan asti.
Peitä kansi.
Siitä hetkestä lähtien, kun vesi kiehuu, vähennä lämpöä.
Keitä 5 tuntia miedolla lämmöllä.
Ota purkit pois viiden tunnin keittämisen jälkeen, peitä ne peitteellä ja anna jäähtyä.
Näin valmistettua lihaa voidaan säilyttää viileässä, pimeässä paikassa jopa 12 kuukautta.
Hyvää ruokahalua!
Video-ohjeet.